Kovboji un varavīksnes karogi: Lasvegasas geju rodeo

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lasvegasā ik gadu notiek krāsains amatieru sporta pasākums - geju rodeo, vēsta aģentūra AP. Starp dalībniekiem kovboju zābakos un rūtainos kreklos ir arī spilgtāk ģērbti personāži ar krāsainām parūkām un tilla svārciņiem, kuri sacenšas tādās disciplīnās kā noturēšanās vērša mugurā, teļu savaldīšanā un jāšanā ar zirgu apkārt mucām, kas izliktas kā šķēršļi.

«Tā ir mana aizraušanās,» sacīja Kriss Tobins, kurš šogad piedalījies jau desmit rodeo pasākumos Lasvegasā. «Mani neaudzināja par kovboju. Patiesībā esmu no Ņujorkas, bet mani ar to iepazīstināja pirms trim gadiem. Esmu atradis to, kas man patīk.»

Pasākumā piedalās gan vīrieši, gan sievietes. Galvenais - lai dalībnieki sasnieguši 18 gadu vecumu.

«Ja sieviete grib jāt uz buļļa, viņa var jāt uz buļļa. Ja vīrietis grib jāt ar zirgu, viņš var jāt ar zirgu,» sacīja Lasvegasas rodeo rīkotāja Brenda Oldija. «Geju rodeo nenotiek dalīšana dzimumos.»

Foto: ap/scanpix

Starptautiskā geju rodeo asociācija dibināta 1985.gadā. Pirmajos pastāvēšanas gados asociācijai neklājās viegli, jo vairākas plānotās pasākumu norises vietas atteicās sniegt pakalpojumus, līdzko uzzināja, ka tajos piedalīsies homoseksuāli kovboji. Tagad asociācija ik gadu rīko vairākus pasākumus, kuros tiek vākta nauda labdarības organizācijām.

Asociācija gan nepieļauj diskrimināciju, un pasākumos var piedalīties ne tikai geji, lezbietes un transseksuāļi.

«Lielākajai daļai sabiedrības homoseksuāli cilvēki neasociējas ar kovboju dzīvesstilu,» norāda Lasvegasas kazino dīleris un geju rodeo sponsors Džeisons Daiers. «Esmu no dalībniekiem dzirdējis, ka viņus nicina, lamā un cenšas iebiedēt. Šī ir viņu drošības saliņa.»

Geju rodeo Lasvegasā šogad bija 73 dalībnieki. Pasākuma noslēgums tiks rīkots nedēļas nogalē Albukerkē, Ņūmeksikas štatā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu