Kremļa propagandas kanālā nejauši piemin opozicionāru Alekseju Navaļniju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vladimir Smirnov / TASS

Krievijas nacionālā televīzijas kanāla «Pirmais Baltijas kanāls» futbola spēles komentētāji nejauši kļuvuši par pirmajiem, kas Kremļa propagandas kanālā pieminējuši Vladimira Putina opozicionāra Alekseja Navaļnija vārdu.

Runājot par cīņas gaitu, žurnālists Kirils Dementjevs ierosināja, ka Vācijas komandas spēlētajiem ir jādemonstrē «uzbrūkošāks futbols» («показывать навальный футбол»), domājot plaši uzbrūkošu komandas spēles stilu (vārdu spēle – Navalņijs krievu valodā apzīmē gan īpašības vārdu, gan uzvārdu). Atbildot uz piezīmi, viņa kolēģis, bijušais Krievijas nacionālās komandas treneris Leonīds Slutskis pajokoja: «Navaļnijs spēlē futbolu? Uz to būtu interesanti noskatīties.» Pēc abu kopīgā joka ētera valdīja neveikla pauze.

Pēc komentāra arī pats Navaļnijs savā sociālā tīkla «Twitter» kontā publicēja video ar komentāru: «Brīdis, kad cenzūra krita un es parādījos Pirmajā kanālā. Nu, gandrīz.»

Šī epizode radīja neizpratni daudzu skatītāju vidū, jo tiek uzskatīts, ka valsts televīzijas žurnālisti ēterā nedrīkst pieminēt opozīcijas politiķu vārdus, drīkstot par viņiem runāt tikai negatīvi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu