Mūziķis Eikons plāno izveidot jaunu pilsētu ar savu kriptovalūtu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Vairākām «Grammy» balvām nominētais mūziķis Eikons (Akon) plāno būvēt futūristisku pilsētu Senegālā un visu savu ekonomiku balstīt uz jaunu kriptovalūtu, kas nosaukta viņa vārdā.

Mūziķis un producents atklāja vērienīgo projektu Kannu starptautiskajā kreativitātes festivālā, kur viņš uzstājās platformā, kas veltīta Āfrikas uzņēmējdarbības un nākotnes veicināšanai.

Mūziķis ierosināja, ka viņa kriptovalūta «Eikoini» (AKoins) varētu būt «Āfrikas glābējs daudzos veidos, jo tā būtu droša». Kriptovalūta būtu balstīta uz mobilo aplikāciju, kas ļautu Eikona pilsētas iedzīvotājiem «izmantot to tādos veidos, kādus viņi vēlētos, un neļaut valdībai šos procesus aizkavēt».

Saskaņā ar Eikona pilsētas oficiālajā interneta vietnē pausto Senegālas prezidents Makijs Salls jau ir uzdāvinājis mūziķim 2000 kvadrātkilometru platību viņa plānotajai pilsētai.

Pilsēta ar tās ekskluzīvo valūtu ļaušot «zīmoliem, uzņēmumiem un augsta līmeņa cilvēkiem izdarīt pārsteidzošas lietas».

Pilsēta atradīsies tikai īsa brauciena attālumā no Dakaras galvaspilsētas un leposies ar mājām, veikaliem, parkiem, universitātēm un skolām ar savu stadionu.

Eikons gan atzina, ka ir iesaistīts tikai projekta plānošanā un ļaus citiem saprast, kā visu īstenot.

Ar šo gan mūziķa ambīcijas neapstājas, un Eikons plāno kandidēt 2020. gada ASV prezidenta vēlēšanās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu