"Alisi" boikotēs arī Lielbritānijā, Īrijā un Itālijā (9)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Kinoteātru tīkls "Odeon" Lielbritānijā, Īrijā un Itālijā nerādīs Disneja kompānijas izplatīto filmu "Alice in Wonderland" ("Alise Brīnumzemē"), protestējot pret laika intervāla samazināšanu starp filmas demonstrēšanu kinoteātros un izdošanu DVD formātā.

LETA jau ziņoja, ka "Walt Disney Company" aicinājusi kinoteātrus piekrist samazināt laika intervālu starp Tima Bērtona filmas "Alice In Wonderland" ("Alise Brīnumzemē") parādīšanos uz kinoekrāniem un nonākšanu veikalu plauktos DVD formātā, šādā veidā cenšoties apturēt ienākumu krišanos mājas kino sektorā. Protestējot pret laika intervāla samazināšanu, par lēmumu boikotēt filmu pagājušajā nedēļā paziņoja četri Nīderlandes kinoteātru tīkli "Minerva", "Pathe," "Wolff" un "Jogchems", kas pārstāv vairāk nekā 80% no visiem Nīderlandes kinoteātriem.

Kā paskaidroja kinoteātru tīkla "Odeon" pārstāvji, ja kinoteātri piekritīs laika intervāla samazināšanai konkrētajā gadījumā, 12 nedēļu intervāls ātri kļūs par standartu. Parasti intervāls starp filmas pirmizrādi kinoteātros un tās iznākšanu DVD formātā ir 17 nedēļas.

Citi Lielbritānijas kinoteātru tīkli neboikotēs Lūisa Kerola darba ekranizējumu. "Odeon" lēmums nerādīt filmu neietekmēs filmas pirmizrādi, kura notiks tīkla kinoteātrī Londonas centrā. Tāpat boikots neietekmēs filmas demonstrēšanu Spānijā, Vācijā, Portugālē un Austrijā, kur kinokompānija "Walt Disney Company" nesamazinās laika intervālu līdz DVD versijas iznākšanai.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu