"Saules nogurdinātie 2" tuvojas pirmizrādei (24)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Krievijas režisors Ņikita Mihalkovs atklājis, ka viņa veidotās filmas "Saules nogurdinātie" otrā daļa uz ekrāniem nonāks jau aprīļa beigās.

Filmas pirmizrāde Maskavā notiks 17.februārī, savukārt plašākām masām Krievijas kinoteātros tā būs skatāma no 22.aprīļa, kinorežisors atklāja sarunā ar ziņu aģentūru "RIA Novosti".

Foto: publicitātes

Darbs pie godalgotās 1994.gada filmas turpinājuma ildzis astoņus gadus. Jaunā filma ir sadalīta divās daļās, un otrā uz kinoekrāniem iznāks šā gada rudenī. Kā atklāja Mihalkovs, sākotnēji viņš nebija plānojis uzņemt turpinājumu, tomēr pēc kāda laika viņš pārdomāja. "Vēlāk es noskatījos Spīlberga "Glābojot ierindnieku Raienu" un citas filmas par Otro pasaules karu, kas mums bija Lielais Tēvijas karš, un es sajutos nelāgi. Man radās sajūta, ka šo cilvēces vēsturē briesmīgāko un cietsirdīgāko karu izcīnīja mūsu sabiedrotie, lai gan visiem zināms, ka viņi iestājās karā 1944.gadā, sagaidījuši brīdi, kad kļuva skaidrs, ka mēs sakausim fašistus. Tāpēc man gribējās uzņemt darbu, kas spētu sakustināt nacionālo imunitāti," atzina Mihalkovs.

Foto: publicitātes

Režisors paskaidroja, ka viņam bija ļoti svarīgi atainot kara realitāti, kad katru minūti jādodas uzbrukumā vai jāiznes no kaujas lauka ievainotos. "Ja paraugās, ko cilvēki pārdzīvoja pagājušajos kara gados, tad viss pārējais šķitīs nebūtisks. Grūti iedomāties, kā tas bija, kad apkārt bija īsts karš, svilpa lodes, sprāga lādiņi, kad katru brīdi tev varēja sašķaidīt pauri. Un nav ne karstas tējas, ne siltu māju, kur tu atgriezīsies pēc filmēšanas, ne pirtiņas, ne simts gramu. Un, kad tu to saproti ar visu savu iekšējo būtību, kas tā ir par laimi - karsta tēja, mājas, klusums, kad tev nav jāgaida šāviens vai sprādziens," sacīja Mihalkovs.

Pēc režisora vārdiem, viņš gribēja uzņemt tādu filmu, lai "izejot uz ielas, sēžoties savās mašīnās vai ieejot veikalā, nopērkot avīzi vai saldējumu, cilvēki aptvertu, ka tieši iespēja darīt šīs vienkāršās lietas arī ir laime".

Filmā "Saules nogurdinātie 2" līdz ar tādām kinozvaigznēm kā Oļegs Meņšikovs, Sergejs Makoveckis, Jevgēnijs Mironovs spēlē arī divas Mihalvoka meitas - Anna un Nadežda. Nadežda Mihalkova spēlēja arī pirmajā filmā, toreiz viņai bija tikai septiņi gadi.

Komentāri (24)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu