"Vai viegli būt jaunam?" varoņi satiekas jaunā filmā (18)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Atkal satikušies režisora Jura Podnieka leģendārās dokumentālās filmas "Vai viegli būt jaunam?" varoņi. Ir tapis kārtējais filmas turpinājums, kas šoreiz stāsta par filmas personāžiem nu jau pēc 20 gadiem (skat. video).

Atgādinām, ka 1986.gadā tapa leģendārā Jura Podnieka filma "Vai viegli būt jaunam?", kas bija tā laika spēcīgs attēlojums, kurā caur atsevišķu jauniešu dzīves stāstiem varēja perfekti nolasīt padomju sistēmas "mašinēriju". Filma atklāti un emocionāli stāstīja par jauniešiem, kuri meklē savu vietu dzīvē.

1998.gadā tapa filmas turpinājums "Vai viegli būt?... Pēc 10 gadiem". Tas bija ļoti interesants laiks, jo Latvija bija nesen kļuvusi neatkarīga. Šķita, ka pavērušās plašas iespējas straujai dzīves augšupejai. Bet, kā izrādījās, tas nebija skāris visus pirmās filmas varoņus. Viņus uzrunājot pēc 10 gadiem, gandrīz visiem pirmais jautājums bija - ko dara tie pārējie? Kā viņiem veicas?

Šī jau ir filma par likteni,

stāsta jaunās filmas "Vai viegli?..." scenārija autore Nora Ikstena. "Ja pirms divdesmit gadiem mēs varējām runāt par vispār bērnišķīgām cerībām, pēc desmit gadiem - par īstām cerībām, tagad jau tas ir liktenis."

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu