Notikusi "Saldumu pilsētas" pirmizrāde (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

13.maijā kinoteātrī "Rīga" notika dokumentālās filmas "Saldumu pilsēta" pirmizrāde (skat.video). Filma atklāj visu Latvijas saldumu ražotāju vēsturi kopš rūpnieciskiem pirmsākumiem, apkopojot to vienā vēstures dokumentā.

"Filmas idejas pamatā ir Latvijas saldumu ražotāju vēstures retrospekcija kopš pašiem pirmsākumiem un vēsturisko materiālu apvienošana vienā vēstures dokumentā. Pateicoties foto un fono arhīviem, filmā ietverti unikāli materiāli ar saldumu ražošanas pamatlicējiem Latvijā T.Riegertu un leģendāro V.Ķuzi. Filmas veidošanas laikā interesanti bija ieskatīties saldumu ražotāju vēsturē un sekot līdzi tās attīstībai gan pirms kara Latvijā, gan Padomju laikos līdz mūsdienām. Šodien saldumu ražošana apvienota ar Laima zīmolu un apvieno gadsimtu senas tradīcijas," atklāj filmas režisors Kaspars Goba.

"Tādu saldumu uzņēmumu, kāda Laima ir šodien, ir radījuši mūsu darbinieki – īstie saldumu meistari. Mēs lepojamies ar to, ka neskatoties uz laika un varas maiņu Latvijā, uzņēmums ir spējis saglabāt latviskās vērtības un kā Latvijas valsts simbols tiek atzīts arī šodien. Tāpēc Laima, svinot 140 gadu jubileju, godina ilggadīgos uzņēmuma darbiniekus, pateicībā par viņu mīlestību uz savu darbu, ko viņi caur Laimas saldumu meistardarbiem nodod tālāk katram Laima saldumu gardēdim," saka Dace Kokina, AS Laima mārketinga vadītāja.

Dokumentālā filma plašākai auditorijai būs apskatāma septembrī.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu