LV režisora īsfilma "Kaleidoscope" iegūst balvu Ķīnā (17)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ķīnas pilsētā Čangčunā 300 filmu konkurencē rīdzinieks Pāvels Gummenikovs ar nesen veidoto īsfilmu "Kaleidoscope" saņēmis Ķīnas jauno režisoru "Tech-ex.com Cup" balvu nominācijā "Labākais tēmas atspoguļojums".

Īsfilma uzņemta šā gada pavasarī Ķīnā. Latviešu režisora veidotā filma bija viena no 15 finālistēm, kas vairāk nekā 300 filmu konkurencē izcīnīja iespēju piedalīties "Tech-ex.com" un Ķīnas Universitātes rīkotajā filmu festivālā. Šogad festivāls bija veltīts dažādu kultūru attiecību veidošanas tēmai.

25 minūtes garā filma "Kaleidoscope" stāsta par dažādu cilvēku savstarpējām attiecībām, emocijām un dzīves gudrību, kā arī mēģina atbildēt uz vienmēr aktuālo jautājumu par cilvēka mūža patieso jēgu. Filma ir ieskaņota ķīniešu valodā ar angļu valodas subtitriem, un tajā izmantotas latviešu mūziķu apvienības "Sus Dungo" dziesmas.

"Kaleidoscope" panākumi ir iedvesmojuši jauno režisoru turpināt iesākto kino jomā.

"Tech-ex.com Cup" ir viena no populārākajām Ķīnas jauno režisoru balvām, kas tiek piešķirta jau piecus gadus. Šogad uz balvu pretendēja vairāk nekā 300 filmas no Ķīnas, Brazīlijas, Krievijas, Āfrikas un dažādām Eiropas valstīm.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu