Giljermo del Toro nefilmēs "Hobitu" (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Satraucošs jaunums visiem Tolkīna (J.R.R. Tolkien) daiļrades un Giljermo del Toro (Guillermo del Toro) filmu cienītājiem! Del Toro nebūs filmas "Hobits" ("The Hobbit") režisors, ziņo "The Hollywood Reporter".

Pēc divu gadu ilga darba ar filmu talantīgais meksikāņu izcelsmes režisors Giljermo del Toro svētdien paziņojis, ka nesēdīsies režisora krēslā.

"Ņemot vērā procesa kavēšanos, kā arī nekonkrētību filmēšanas sākuma jautājumos, es esmu spiests pieņemt smagāko lēmumu savā mūžā," preses paziņojumā vēsta Giljermo del Toro. "Pēc divu gadu ilga laika posma, kurā es dzīvoju un elpoju Tolkīna Viduszemi un tās bagātības, kā arī radīju savu vīziju par to, man ar nožēlu ir jāpamet šis darbs."

Del Toro tomēr paziņojis, ka turpinās darbu pie filmas scenārija kopā ar Pīteru Džeksonu (Peter Jackson), Frenu Volšu un Filipu Boensu.

Ziņas par filmas aizkavēšanos aizsākās jau pirms pāris mēnešiem. Režisoram nepieņemama ir neskaidrība par finanšu jautājumiem un studiju MGM, kurai pieder daļa filmas tiesību. Būtisku lomu šajā lēmumā nospēlējusi arī nemitīgā spriedze finanšu jautājumos un producentu nespējā tos atrisināt, lai sāktu filmēšanu. Del Toro paralēli darbojas arī ar citiem projektiem, tādēļ spriedze bija vēl izteiktāka. Režisors bija ieguldījis daudz darba filmas izstrādē, kā arī ar sievu un bērniem pārcēlies uz dzīvi Jaunzēlandē, kur notiks filmēšana. Jautājums paliek – kad?

Del Toro paziņojumā turpina:

Nemitīgi augošā spriedze un kavēšanās, kā arī manu darbu grafiku pārklāšanās ir iemesls šim lēmumam.

Es vēlu, lai filma tiktu veiksmīgi uzņemta, un es būšu pirmais pie kinoteātra ieejas, lai to noskatītos. Es palieku "Hobita" komandas uzticams sabiedrotais arī turpmāk un atbalstīšu jauno filmas režisoru."

Pīters Džeksons ar sapratni izturas pret šo jaunumu: "Mēs saprotam del Toro lēmumu un ar cieņu izturamies pret to. Viņam nācās to pieņemt, ņemot vērā apstākļus, kurus mēs nevaram kontrolēt. Giljermo vienkārši nav gatavs pavadīt Jaunzēlandē sešus gadus sākotnēji plānoto trīs gadu vietā, lai nodotos tikai šim vienam projektam."

Gan del Toro, gan Pīters Džeksons ir pārliecināti, ka studijas un finansētāji atradīs veidu, kā nodrošināt režisoru maiņu, kā arī – darīs visu, lai filmēšanas kavēšanās neievilktos vēl vairāk.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu