Latvietes mūzika filmai atkal nominēta "Emmy" balvai (18)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Losandželosā dzīvojošās latviešu komponistes Lolitas Ritmanes un viņas amerikāņu kolēģu Maikla Makjūstona un Kristofera Kārtera komponētā mūzika zīmētajai filmai "Mayhem of The Music Meister" ("Mūzikas meistara nedarbi") nominēta prestižajai "Primetime Emmy" balvai, kuru ik gadu piešķir Amerikas Kinoakadēmija, šodien raksta laikraksts "Diena".

Komponistu kopdarbs filmai, kas turpina "Warner Bros" populāro kinostāstu par supervaroni Betmenu, izvirzīts un pretendē uz balvu kategorijā Izcila mūzikas kompozīcija.

Ritmanei šī ir jau desmitā "Emmy" nominācija. 2001.gadā viņa saņēma "Emmy" balvu par izciliem panākumiem komponēšanā un mūzikas skaņuceliņa veidošanā televīzijas filmai "Batman Beyond".

"Emmy" balvas mūzikā, režijā, kinomontāžā u. c. šovasar pasniegs 21.augustā, savukārt 29.augustā sekos aktieru apbalvošanas ceremonija.

"Mūzikas meistara nedarbi" ir epizode no komiksu sērijas par drošo un varonīgo Sikspārņvīru Betmenu ("Batman the Brave and the Bold"). Tā ir pirmā zīmētā muzikālā filma kopš Adama Vesta sērijas 60.gados. Atšķirībā no parastajām zīmētajām filmām šeit 85% filmas laika piepilda oriģinālmūzika un oriģināldziesmas, kuras radījuši trīs nosauktie komponisti. Galvenā varoņa - Mūzikas meistara - balss ir slavenais amerikāņu aktieris Nīls Patriks Heriss.

Jaunā televīzijas filma izraisījusi lielu sajūsmu jau pirmizrādē pagājušā gada oktobrī starptautiskajā "Comic-Con" salidojumā Sandjego Kalifornijā. Tagad "Mūzikas meistara nedarbi" jau tiek rādīti ne tikai ASV, bet arī citās valstīs, un dziesmas ir pārtulkotas vairākās valodās.

Filmas titulvaronis Mūzikas meistars savā bērnībā novērojis, ka viņa balss spēj hipnotizēt klausītājus, un nolēmis, ka varētu pakļaut visu pasauli. Savus nedarbus viņš izspēlē ar vairākiem varoņiem, ieskaitot pašu Betmenu. Meistars liek tiem dziedāt, dejot, mēģināt nolaupīt sakaru satelītu un veikt dažādus citus ļaunos darbus, turklāt pats spēj pārvērsties, mainot tērpus, un rada mūziku, vicinot diriģenta zizlim līdzīgu maģisku nūju.

Kā no Losandželosas "Dienai" atbildēja Lolita Ritmane, filmas mūziku komponējuši visi trīs komponisti vairākus mēnešus, darbus savā starpā sadalot pa tēmām. Lolitas ziņā bijušas divas vadlīnijas: mīlestības stāsts "If Only" ("Ja tikai…") un "Kāpēc Sikspārņvīrs nokaitina cilvēkus" ("Drives us Bats").

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu