Tapis leģendārās V.Coja filmas "Adata" rimeiks (13)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Godinot krievu rokmūziķa Viktora Coja piemiņu, par vienu no Viborgas kinofestivāla "Logs uz Eiropu" galvenajiem notikumiem kļūs slavenās 1988.gada filmas "Igla" ("Adata") rimeika pirmizrāde.

Kā pavēstīja filmas "Igla. Remix" režisors Rašids Nugmanovs, sākumā viņš gribēja sagatavot kinolentes jubilejas izdevumu, taču laika gaitā viņš ir sapratis, ka filmu ar Coja piedalīšanos var papildināt.

"Adata"
"Adata" Foto: publicitātes

Nugmanovs pavēstīja, ka no viņa filmas skatītāji uzzinās daudzas lietas, kas oriģinālajā kinolentē palika noklusētas. Tā, piemēram, noskaidrosies, ka Viktora Coja varonis Moro ir pagrīdes mūziķis, bet Aleksandra Baširova spēlētais Spartaks - krievu oligarhu un politisko afēristu priekštecis.

"Lai cik tas nebūtu dīvaini, vietni, kuru 2006.gadā es atvēru Coja cienītājiem, apmeklējuši jau vairāk nekā astoņi miljoni cilvēku,"

piebilda režisors. Pēc viņa vārdiem, vairums vietnes apmeklētāju ir jaunāki par 25 gadiem, tas ir, piedzimuši jau pēc Coja nāves.

"Tāpēc viņš bija, ir un būs vajadzīgs cilvēkiem, jo viņa dziesmās ir kaut kas tāds, kas aizķer arī šodien. Viņš nerakstīja filozofiskas balādes, bet dziedāja par to, kas tuvs, ar ko cilvēki saskaras katru dienu, un dažādu sociālo grupu un dažāda vecuma cilvēki uzskata viņu par savējo. Bez tam Cojs pats bija unikāla personība - cilvēks, kas nekad sevi nenodeva, kas bija godīgs un uzticīgs saviem principiem. Un viņš vienmēr būs paraugs tiem, kas nepārdodas, bet meklē sevi."

Viborgas kinofestivāls norisinās no 8. līdz 15.augustam.

Viktors Cojs gāja bojā autokatastrofā Latvijā Slokas-Talsu šosejas 35.kilometrā 1990.gada 15.augustā. Mantojumā saviem piekritējiem mūziķis ir atstājis deviņus mūzikas albumus, kas tapuši laikā no 1981.līdz 1990.gadam.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu