Grauba sāk filmas "Sapņu komanda 1935" filmēšanu (23)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Šonedēļ Rīgas Kinostudijā sākta pēdējo laiku vērienīgākās kinofilmas uzņemšana Latvijā. Filmu "Baiga vasara" un "Rīgas sargi" režisors Aigars Grauba tikko sācis jaunas kinofilmas "Sapņu komanda 1935" uzņemšanu.

Tas būšot patriotisks stāsts par Latvijas basketbola komandu, kas 1935. gadā izcīnīja pirmo Eiropas čempionu titulu, nodrošinot paliekošu vietu pasaules sporta vēsturē. Tieši šajās dienās Rīgas Kinostudijā notiek pirmie filmas mēģinājumi. Jaunajā filmā tiks parādīts, kā ar minimāliem līdzekļiem no dažādiem klubiem sapulcināti sportisti spēja kļūt par labāko basketbola komandu Eiropā.

Kinofilmas „Sapņu komanda 1935” veidošanā piedalās aktieri no visiem Latvijas teātriem, pārsvarā gados jaunie, jo basketbola komandā arī spēlēja jaunieši.  Toreiz vecākajam spēlētājam bija 30 gadu.

Lai veiktu pēc iespējas labāku aktieru atlasi filmai, tika rīkota pat divu dienu basketbola treniņnometne.

Tās laikā varēja pārliecināties, kā aktieri reaģē uz slodzēm un spēj piemēroties tā laika basketbola elementiem.

Filmas veidotāji iepazinuši plašu dokumentālo materiālu par tā laika sportistiem, viņu likteņiem un pašām meistarsacīkstēm. Pētīti arhīvu materiāli, dažāda literatūra Latvijā un Šveicē, meklētas ziņas tā laika presē. Apmēram divu gadu laikā filmas veidotāji tikušies ar daudziem sportistu līdzgaitniekiem, kuri palīdzējuši saprast filmas varoņu raksturu un personības nianses. Filmas veidotāji viesojušes arī Sporta muzejā, kurā saglabājušās gan tā laika liecības, gan bildes. Tāpēc paredzams, ka jaunā filma būs patiesi kas vērienīgs un vērtīgs Latvijas kino dzīvē.

Skatīt pievienoto video

Komentāri (23)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu