Drīzumā jauna pusaudžu filma "Kleitas, mātes un meitas"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Oktobrī pie skatītājiem nonāks latviešu režisores Ilzes Burkovskas-Jakobsenas jaunā filma, kuras galvenā mērķauditorija būs bērni un pusaudži, stāstīja filmu studijas "Ego Media" producenta Marta Bite.

Bērnu un jauniešu auditorijai veltītā filma "Kleitas, mātes un meitas" ir sirsnīgs stāsts par meitenēm tīņu vecumā, par viņu mammām un ģērbšanos. Dokumentālā filma veidota tā, lai tā būtu interesanta gan pusaudzēm, gan viņu māmiņām, gan plašākai auditorijai.

Filmas centrā divas pusaudzes

Filmas galvenās varones ir divas 13 gadus vecas meitenes - Paula un Nadīne. Paula dzīvo Aucē, tālu no lielpilsētas burzmas. Viņa cītīgi seko modes jaunumiem žurnālos un internetā, taču viņas ģērbšanās stilu regulē mazpilsētas "caurspīdīgums" un klačas. Savukārt Nadīne dzīvo Tonsbergā, Norvēģijā. Arī viņa aizrautīgi seko jaunākajām modes tendencēm, taču atšķirībā no Paulas viņa atļaujas brīvi eksperimentēt ar savu ārējo izskatu.

Veidojot filmu, režisore meklējusi atbildes uz tādiem jautājumiem kā -

cik lielu vietu ārējais izskats ieņem meiteņu dzīvē, kā tas ietekmē attiecības ar vienaudžiem un cik liela nozīme izskata veidošanā ir audzināšanai un mammas padomiem.

Tāpat pētīts, kā mātes un meitas izdzīvo nenovēršamo pieaugšanu un vai "stilošana" ir tikai uzpūsts burbulis un stress.

Filmas režisorei pašai ir 12 gadus veca meita, tādēļ viņai ir īpaši tuva filmas tēma - attiecības ar meitu tīņa vecumā.

Par režisori

Burkovskai-Jakobsenai režisores karjerā līdz šim vislielākie panākumi ir 2008.gadā izveidotajai dokumentālajai filmai "Bekons, sviests un mana mamma", kas ir patiess stāsts par režisores mammu. Šī filma aizkustināja skatītāju sirdis gan Latvijā, gan ārvalstīs. Filmu augsti novērtēja arī profesionāļi, jo tā tika atzīta par labāko dokumentālo filmu Nacionālajā filmu festivālā "Lielais Kristaps" un saņēma "Dienas" Gada balvu kultūrā. Filma tapa sadarbībā ar norvēģu studiju "Bivrost Film" un saņēma balvu arī kā labākā Norvēģijas televīzijas dokumentālā filma.

Jauno Burkovskas-Jakobsenas dokumentālo filmu skatītāji varēs novērtēt no 22.oktobra kinoteātrī "Kino Citadele".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu