Toronto filmu festivālā triumfē "Karaļa runa" (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Režisora Toma Hūpera (Tom Hooper) filma "Karaļa runa" ("The King's Speech") ieguvusi galveno balvu Toronto filmu festivālā, raisot cerību, ka šī filma varētu gūt panākumus Amerikas Kinoakadēmijas "Oskara" balvas pasniegšanas ceremonijā.

Filmā piedalās Kolins Fērts (Colin Firth), atveidojot Lielbritānijas neizlēmīgo karali Džordžu VI, un Džefrijs Rašs (Geoffrey Rush), kurš atveido karaļa logopēdu.

Citas iepriekšējos gados šo balvu ieguvušās filmas - "American Beauty", "Crash" ("Sadursme") un "Slumdog Millionaire" ("Graustu miljonārs") - vēlāk ieguva arī Amerikas Kinoakadēmijas "Oskara" balvu nominācijā "Gada labākā filma".

Filma bez sensācijas radīšanas Toronto filmu festivālā ir arī augsti novērtēta kritiķu vidū.

Fērta atveidotais karalis Džordžs, karalienes Elizabetes II tēvs, pēc sava brāļa Edvarda VIII atteikšanās no troņa sākotnēji ļoti nelabprāt uzņēmās karaļa pienākumus. Nervozas stostīšanās nomocīts, viņš saņēma logopēda palīdzību un galu galā bija spējīgs vadīt valsti Otrā pasaules kara laikā.

"Esmu lepns, ka skatītāji tik pozitīvi reaģēja uz filmu,"

savā paziņojumā norādīja režisors Toms Hūpers, kurš pats personīgi nepiedalījās balvu pasniegšanas ceremonijā.

Otrās vietas ieguvēja bija Džastina Čadvika filma "The First Grader", kas stāsta par aptuveni astoņdesmit gadus vecu analfabētu, kurš cenšas iestāties Kenijas pamatskolā, lai izmantotu valdības sponsorētās izglītības iespējas.

Otrās vietas ieguvēja bija Džastina Čadvika filma "The First Grader"
Otrās vietas ieguvēja bija Džastina Čadvika filma "The First Grader" Foto: publicitātes

35. Toronto festivāls kļuva ievērojams ar 200 miljonu ASV dolāru (107 miljonu latu) vērtā "Bell Lightbox" kompleksa atklāšanu, kas tagad kalpos par pasākuma pastāvīgo norises vietu.

Kritiķu balvu saņēma Šona Ku režisētā filma "Beautiful Boy", kurā vēstīts par precētu pāri, kas cenšas tikt galā ar ziņu, ka viņu dēls ir iesaistīts masu slaktiņā koledžā. Šo balvu ieguva arī Pjēra Tortona filma "L'Amour Fou".

Balvu par labāko dokumentālo filmu ieguva Sturla Gunnarsona filma "Force of Nature: The David Suzuki Movie", kas vēsta par kanādiešu vides aktīvistu Deividu Suzuki (skat. video).

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu