Tapusi dokumentālā filma "Viktora pēdējais reiss"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Decembrī Latvijas Televīzijā pirmizrādi piedzīvos "Vides filmu studijas" un "Private Joke Productions" no Francijas kopīgi producētā dokumentālā filma "Viktora pēdējais reiss", kas savu pirmizrādi piedzīvoja 27.septembrī Viļņas dokumentālo filmu festivāla laikā.

Šī filma, kuru veidojis franču režisors Rojs Lekus, ir stāsts par tirdzniecības kuģi "Viktors" un tā komandu - 15 jūrniekiem no Latvijas un Lietuvas, informēja Nacionālā kino centra informācijas speciāliste un Latvijas filmu izplatīšanas projektu vadītāja Kristīne Matīsa.

2000.gada aprīlī "Viktors", kura mastā plīvo Latvijas karogs, gandrīz nogrima Biskajas līcī. Ievilkts Brestas ostā, tas veltīgi gaidīja ierodamies kuģa īpašniekfirmas pārstāvi. Īpašnieks atteicās ne vien maksāt par kuģa remontu un stāvēšanu ostā, bet arī izmaksāt jūrniekiem algas. Filmā vienlīdz spēcīgi atklājas atsevišķu jūrnieku raksturi sarežģītā situācijā un arī starptautiskās kuģniecības nesenā vēsture, kas turpinās arī šodien un kurā stāsts par "Viktoru" ir tikai viens no daudziem līdzīgiem. Tā ir vēsture, kuras tumšo pusi iezīmē negatīvas parādības - jūrnieku neaizsargātība, atsevišķu biznesa darboņu cinisms un varas iestāžu vienaldzība.

Filmas pirmizrādē Lietuvā piedalījās filmas režisors Rojs Lekus, "Vides filmu studijas" producents Uldis Cekulis, scenārija konsultants Valdis Ābols un kuģa "Viktors" pēdējais kapteinis Vladimirs Kostirija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu