Seksapīlā Eva Mendesa saķeras ar "Rezerves policistiem" (18)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šis gads ir ražens ar tiešām labām komēdijām. Arī lieliskais režisors Adams Makejs (Adam McKay) ir atgriezies un no šodienas iepriecinās mūs ar filmu "Rezerves policisti" (The Other Guys).

Adams Makejs iepriekš mūs ir priecējis ar filmām "Anchorman: The Legend of Ron Burgundy", "Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby" un "Step Brothers".

Apraksts. Detektīvi Dansons un Haismits ir izcilākie un visu mīlētākie policisti, nav lietas, kuru viņi nespētu atrisināt, un nav ļaundaru, kas spētu izsprukt no viņu nagiem. Blakus viņu galdam policijas birojā sēž cits policistu pāris - Gembls un Hoics, kuri bieži redzami fotoattēlos, tiesa gan, - tikai savu slaveno kolēģu fonā. Viņi nav nekādi varoņi, jo ikdienā formē papīrus vai datorā spēlē pasjansu.

Taču jebkuram policistam pienāk diena, kad jāpārspēj pašam sevi. Saņēmuši uzdevumu nokārtot nesvarīgu gadījumu, kam citi policisti pat negrasās ķerties klāt, viņi drīz vien secina, ka šī lieta varētu izvērsties par lielāko noziegumu pilsētā. Šī ir lieliska izdevība, ko retu reizi piespēlē liktenis, tikai vai viņiem pietiks drosmes un attapības tikt ar to galā?

Pārdomas: Par šo filmu varētu runāt un runāt, bet īpaši gari nevēlos izplūst, lai nesagadītos pateikt priekšā, ko nevajag, un nelaupītu skatītājam skatīšanās prieku!

Eva Mendesa saķeras ar "Rezerves policistiem"
Eva Mendesa saķeras ar "Rezerves policistiem" Foto: publicitātes

Noteikti viena no šā gada gaidītākajām filmām un, kas ir pats galvenais, vilties nelika! Gribētos nosaukt Adamu Makeju par vienu no labākajiem režisoriem komēdiju žanrā, jo līdz šim visas viņa filmas ir izdevušās patiešām labas un smieklīgas. Režisoram vienkārši sanāk radīt filmās tādu stulbu un absurdu pasauli, kura ievelk skatītāju sevī un liek tai noticēt, papildinot filmu ar patiešām smieklīgiem jokiem un pasniedzot kādu vieglu protesta vēstījumu, tā arī ir komēdijas veiksmes formula.

Aktieri filmā nolasīti lieliski: Marks Vālbergs (Mark Wahlberg), Semjuels Lī Džeksons (Samuel L. Jackson), neatvairāmā Eva Mendesa (Eva Mendes) un, protams, Makeja filmās neatņemamais Vils Ferels (Will Ferrell).

Šoreiz Vils Ferels atveido policistu - papīru žurku un jefiņu Alenu Gemblu (Allen Gamble), kas apbrīno krutos policistus, tomēr ir apmierināts ar savu darbu, un cenšas sevi parādīt tik garlaicīgu, cik vien viņš spēj būt. Man šķiet, ka nav otra tāda aktiera kā Ferels, katrā filmā viņš spēj tēlot tā, ka nav ne mazākās nojausmas, ko viņš darīs tālāk, smiesies vai raudās, pateiks joku vai pasūtīs ... mācīties. "Rezerves policisti" nav izņēmums.

Eva Mendesa saķeras ar "Rezerves policistiem"
Eva Mendesa saķeras ar "Rezerves policistiem" Foto: publicitātes

Filma ir pārbāzta ar dažādiem lieliskiem jokiem, sākot ar faktoru, ka jefiņš var būt precējies ar Evu Mendesu, ar pasmiešanos par Holivudas filmu nereālisma piegaršu (to var redzēt arī reklāmas rullītī) un beidzot ar bezpajumtnieku izvirtībām dabai saudzīgā auto.

Neskatoties uz to, ka primārais Makeja mērķis ir likt skatītājam smieties un lieliski pavadīt laiku, viņam vienmēr ir ko skatītājam pateikt vai pavēstīt, katrā filmā ir bijis kāds interesants protests vai vēstījums, arī "Rezerves policisti" nav izņēmums. Patiesībā filma ir tāds interesants protests pret pastāvošo iekārtu, ekonomisko krīzi un politiku, bet tas skatītājam nemaz, nemaz netiek uzspiests, tas filmas titros ļoti gaumīgi tiek paskaidrots, turklāt "Rage Against the Machine" mūzikas pavadījumā.

Šī filma ir visiem, kas māk pasmieties par kvalitatīviem jokiem un bauda tiešām labas filmas. Marš uz kino!

Vērtējums - 9/10.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu