Vienkārši slikta sieviešu filma. "Ēd. Lūdzies. Mīli" (229)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sēdi. Lūdzies. Kaut tas murgs ātrāk beigtos. Tā īsumā varētu raksturot Raiena Merfija (Ryan Murphy) jauno filmu "Ēd. Lūdzies. Mīli" ("Eat Pray Love"), kas veidota pēc tāda paša nosaukuma grāmatas, ko sarakstījusi Elizabete Gilberte (Elizabeth Gilbert).

Ja jums patika "Sekss un lielpilsēta", tad arī par šo jūs fanosiet un filmas DVD ņemsiet līdzi gultā, zem spilvena kā recepti saldākiem sapņiem.

Apraksts: Liza ir moderna mūsdienu sieviete, kad pēkšņi 30 gadu vecumā saprot, ka viņas harmoniskā dzīve nav tas, pēc kā ilgojas viņas dvēsele.

Ir pienācis laiks pilnībā mainīt savu dzīvi, lai atrastu trīs lietas, kuru pietrūkst visvairāk: prieku, garīgumu un dvēseles līdzsvaru. Dzīve Itālijā sniedz vienkāršu, bet neatkārtojamu ēšanas baudu, Indijā viņa apgūst lūgšanas spēka nozīmi, un pavisam negaidot Bali kļūst par vietu, kur Liza atgūst mieru un līdzsvaru mīlestībā.

Pārdomas. Vienkārši. Garlaicīgi. Stulbi. Es nudien brīnos par daudzu man pazīstamu sieviešu sajūsmu par šo filmu un grāmatu. Grāmatas cienītājiem uzreiz atklāti atzīstos, ka lasījis neesmu un nemaz pēc šīs filmas noskatīšanās negrasos, jo otru tik garlaicīgu un absurdu stāstu vēl ar uguni pameklēt; ja grāmata ir laba, laicīgi lūdzu piedošanu tās faniem par tālāk rakstīto.

Tātad, no stāsta nopratu, ka oskarotās Džūlijas Robertsas (Julia Roberts) atveidotā Liza Gilberte (Liz Gilbert) savā dzīvē nejūtas kā nākas, respektīvi gulta par cietu, vīrs par mīkstu, vakariņas aukstas, un tā mūsu galvenā varone pirmo filmas pusstundu staigā ar tik neapmierinātu un saviebtu seju, it kā kaķi pa nakti būtu muti pietaisījuši.

Tad nu viņai iedegas lampiņa virs galvas un nāk ģeniāla atklāsme, ka viņa nesaprot dzīves jēgu, nav taisnības pasaulē un īpaši viņas galvā, tāpēc jādodas pasaulē laimi, tpu, tas ir, dzīves jēgu un pareizo dvēseles stāvokli meklēt.

Žigli un operatīvi pametot vīru un nedaudz ar padzīvojot ar mīļāko, viņa saprot, ka nē - dosies uz Itāliju.

"Ēd.Lūdzies.Mīli"
"Ēd.Lūdzies.Mīli" Foto: publicitātes

Tur mūsu galvenā varone rij makaronus kā krievu armijnieks pēc piecu dienu dropes, bet arī tas viņai nepalīdz, viņa dodas uz Indiju un ar mūkiem tur meditē kaut kādu laiku. Ar to arī viņai ir par īsu, tāpēc viņa dodas uz Bali, kur, turpinot meditēt, viņa satiek jau citu čali, Filipu, kuru atveido nesaprotamu iemeslu dēļ sieviešu iemīļotais Havjers Bardems (Javier Bardem). Pēc vēl kāda mūka ieteikuma viņa saprot, ka tomēr dzīves jēga un dvēseles balanss ir attiecībās un mīlestībā.

Un tad filma ir beigusies un, ja neesi aizmidzis, tad apjukumā domā: priekš kam tas viss, ja beigas bija zināmas un saprotamas jau filmas pirmajās desmit minūtēs?

"Ēd.Lūdzies.Mīli"
"Ēd.Lūdzies.Mīli" Foto: publicitātes

Es kā liels kinomīlis un kritiķis esmu atvērts domai, ka ir kino, kas radīts tieši daiļā dzimuma pārstāvēm, bet "Ēd. Lūdzies. Mīli" galvenās varones problēmas man šķiet sīkumainas un uzspēlētas pilsētnieces ilūzijas, kuras man kā vīriešu kārtas pārstāvim uztvert par reālu problēmu ir grūti, teju neiespējami. Kāpēc sarežģīt tik vienkāršas lietas un nevis izrunāties, risināt, bet mukt, pazaudēt un pēc tam meklēt sevi?

Pagātnes rēgi mūs vajā tieši tik ilgi, cik ilgi tos vajājam mēs paši, un ne mirkli ilgāk.

Ja pieveram acis uz absurdo un vājo scenāriju, nepārliecinošajām problēmām, šaušalīgi garlaicīgo aktierspēli, tad kā pozitīvo filmas pusi vēlos norādīt brīnišķīgo dabu, kas iekļauta visā šajā sviestā. Arī Itālijas ainavas bija brīnišķīgas, kā arī tika uzsvērts itāļu virtuves būtiskākais aspekts - virtuves un pārtikas svaigums un lieliskais vīns. Tomēr ar šīm labajām filmas īpašībām ir par maz, lai pavadītu vairāk nekā divas stundas, to skatoties.

Esmu pārliecināts, ka tūkstošiem sieviešu par šo filmu fanos, jo atradīs tajā "kaut ko tuvu savam stāstam", tāpēc galvenais, dārgās dāmas, nemokiet savus vīriešus, palaidiet šos uz hokeju ar draugiem, bet pašas paņemiet līdzi draudzenes un pavadiet jauku vakaru kinoteātrī!

"Ēd.Lūdzies.Mīli"
"Ēd.Lūdzies.Mīli" Foto: publicitātes

P.S. Dāmas, mēs apzināmies, ka neesam nekādi prinči baltos zirgos, tomēr atceraties, ka jūs mums esat īstas princeses. Ja vēlaties ceļot, ēst, atpūsties, baudīt, mīlēt un būt - pačukstiet. To visu mēs varam darīt arī kopā. :)

Vērtējums: 3/10

Komentāri (229)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu