Nords ar restorānu apkrāpšanu gatavojas jaunai filmai (165)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: amatieris.lv

Jaunais režisors Jānis Nords, kurš Londonā aizturēts par bēgšanu no restorāna nesamaksājot, šādi gatavojies savai jaunajai filmai, teikts Norda kolēģu - filmu studijas "Tanka" šodien izplatītajā paziņojumā.

Kā informēja filmu studijas pārstāve Sanita Grīna, notikumi Londonā esot saistīti ar izpētes un sagatavošanās procesu Norda topošajai pilnmetrāžas filmai "Pēdējās dienas". Šī filma vēstīšot par cilvēku, kuram slimības dēļ atlicis dzīvot pāris nedēļas. Filmas varonis ieradīšoties svešā pilsētā un ļausies "bīstamai romantiskai avantūrai, pārkāpjot sevis paša un sabiedrības uzliktās robežas". Vairāku ekskluzīvu restorānu apmeklējumi esot daļa no topošās filmas sižeta.

"Izpētes materiāla apkopošanā savām filmām Jānim nekad nav pieticis ar standarta metodēm.

Gatavojoties filmas "Amatieris" uzņemšanai, Jānis Nords, apzināti riskējot, iekļuva Rīgas narkodīleru pasaulē un rada iespēju tikties ar vairākiem policijas meklētiem narkobiznesa darboņiem - uzzinot reālistiskas detaļas par šī biznesa aizkulisēm tieši no pirmavota. Rezultātā tapa spoža un pārliecinoša debijas filma. Arī strādājot pie filmas "Seržanta Lapiņa atgriešanās", Jānis mūs pārsteidza ar ļoti rūpīgu un bieži neordināru pieeju izpētes procesam," teikts "Tanka" izplatītajā paziņojumā.

Kā uzsver filmu studijas pārstāvji, savu varoņu pieredzes izdzīvošana uz savas ādas pasaules kinematogrāfā nav nekas jauns. "To ir darījuši simtiem aktieru un režisoru. Daudzi no viņiem ir izmantojuši radikālas, bezkompromisu metodes. Tomēr tas tiek darīts ar vienu vienīgu mērķi - ticamu un emocionāli patiesu kinofilmu radīšanu. Viens no ekstrēmākajiem piemēriem ir režisora Harmonija Korīna projekts "Cīņa" (Fight), kur režisors dažādos bāros provocēja kautiņus ar potenciāli visnežēlīgākajiem pretiniekiem. Notiekošo slepeni filmēja un nofilmētais materiāls tika iekļauts filmā. Rezultāts šādam eksperimentam bija ne vien smagas traumas un slimnīcās pavadīti mēneši, bet arī policijas apsūdzības."

"Londonas notikumu nianses, kas aprakstītas presē, liek domāt, ka Jānis "izdzīvo uz savas ādas" topošās filmas notikumus.

Piemēram, rezervējot galdiņu restorānā uz Arsēna Lupēna vārda, kas ir slavens franču "zaglis-džentlmenis", daudzu romānu un kinofilmu varonis, vai veicot citas azartiskai spēlei, bet ne savtīgam noziegumam raksturīgas darbības. Ziņa par Jāņa Norda rīcību mūs pārsteidza, taču esam pārliecināti, ka Londonā viņu vadījusi nepieciešamība maksimāli tieši un precīzi iedziļināties topošā scenārija apstākļos.

No iekšpuses saprast noziegumu, tā motīvus un detaļas, izjust bailes un spriedzi. Un, iespējams, piedzīvot pieķeršanu, kaunu, sodu un zākāšanu. Labi pazīstot Jāņa raksturu, viņa maksimālismu un spēju bez kompromisiem iesākto paveikt līdz galam, varam secināt, ka šoreiz azarts un principialitāte viņu aizveduši par tālu.

Ja robeža starp daiļradi un realitāti tiek pārkāpta šādā veidā, mērķis līdzekļus vairs neattaisno.

Tomēr mēs zinām un gribam uzsvērt, ka viņa rīcības pamatā ir radoša pārgalvība un vēlme izveidot pārliecinošu filmu," raksta studijas pārstāvji.

Kā vēsta britu mediji, Londonā ir aizturēts Latvijas valstspiederīgo pāris, kas mēģinājis aizbēgt no dārga restorāna Londonā, nesamaksājot gandrīz 1000 sterliņu mārciņu lielo rēķinu. Restorāna "L'Oranger" viesmīļi kļuva aizdomīgi, kad sieviete izgājusi laukā uzsmēķēt, bet vīrietis devies apmaksāt rēķinu, taču darījuma vidū meties bēgt. Restorāna viesmīļi pēc pakaļdzīšanās aizturēja 27 gadus veco Jāni Nordu un nodeva to policijas rokās. Policija vēlāk aizturējusi sievieti, kas tiek uzskatīta par viņa sabiedroto.

Policija izmeklē vēl vismaz piecus līdzīgus gadījumus, kas notikuši iepriekšējās nedēļās, uzskatot, ka uzdarbojušies tie paši aizdomās turētie. Pagājušā trešdienā līdzīgā veidā apkrāpts restorāns "L’Autre Pied", kam piešķirta restorānu pasaulē prestižā "Michelin" zvaigzne. Toreiz pāris pamielojies ar delikatesēm un izdzēris pudeli dārga šampanieša un vairākas glāzes vīna, rēķinam sasniedzot 572 sterliņu mārciņu. Kad pienācis laiks maksāt rēķinu, viņi devušies ārā uzsmēķēt un aizbēguši nesamaksājot. Citā restorānā "The Connaught" pāris aizbēdzis, nesamaksājot 800 sterliņu mārciņu lielu rēķinu.

Kā laikrakstam "This is London" stāstīja cita apkrāptā restorāna menedžeris, pāris draudzīgi pļāpājis ar viesmīļiem un sacīja, ka atbraukuši paviesoties Lielbritānijā no Latvijas.

Restorānā "Pearl" pāris aizbēdzis, nesamaksājot 570 sterliņu mārciņu par ēdieniem un virkni ekskluzīvu dzērienu. "Pēc pusdienām viņi palūdza, vai nevarētu iedzert kafiju bārā un devās ārā uzsmēķēt. Kad viņi palūdza savus mēteļus, viesmīlis mazliet vilcinājās, bet viņi jokojot sacīja: "Nu beidziet, mēs taču netaisāmies aizbēgt", taču tieši tā arī viņi izdarīja. Mēs nespējām tam noticēt," stāstīja menedžeris.

Komentāri (165)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu