"Norīt krupi" iegūst divas godalgas Spānijas filmu festivālā (21)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Režisora Jurģa Krāsona veidotā animācijas filma "Norīt krupi", piedaloties Spānijā starptautiskā dokumentālo un īsfilmu festivālā "Zinebi", ieguvusi festivāla "Grand Prix" balvu un "Zelta Mikeldi" kā labākā animācijas filma, informē filmu studijas "Rija" pārstāve Līna Bērziņa.

Festivāla "Zinebi" žūrija latviešu veidoto animācijas filmu atzina par festivāla labāko filmu un godalgoja to ar divām balvām. Papildus šīm balvām filmas režisors Krāsons un filmas producents Vilnis Kalnaellis saņēma arī naudas prēmiju.

Filmu festivāls "Zinebi" norisinājās jau 52. reizi Spānijas pilsētā Bilbao. Šogad festivālam tika pieteikts rekordliels īsfilmu skaits - 3192 īsfilmas no 89 valstīm. Konkursa programmā tika iekļautas 73 dokumentālās un animācijas īsfilmas no 33 valstīm.

Šā gada festivāla konkursa programma bija īpašāka nekā citus gadus, jo tajā tika pārstāvētas tādas valstis kā Latvija, Jaunzēlande, Bolīvija, Japāna un Ukraina, kuru filmas reti nonāk uz Spānijas kino ekrāniem.

"Norīt krupi", kuru iespējams noskatīties internetā ("http://toswallowatoad.filmbinder.com") patlaban turpina cīņu par iekļūšanu labāko desmitniekā no 33 atlasītajām animācijas īsfilmām, kuras pretendē uz Oskara nomināciju.

Jurģis Krāsons
Jurģis Krāsons Foto: publicitātes

"Norīt krupi" ir otrais režisora Krāsona un scenārista Ivo Brieža kopdarbs animācijā. Abu mākslinieku stāsts ir ironisks Latvijas ikdienas atspoguļojums - gatavība klusējot pakļauties citu uzspiestajam viedoklim un iegribām.

"Norīt krupi" pasaules pirmizrādi piedzīvoja šā gada Kannu kinofestivāla īsfilmu konkursa programmā, un līdz šim tā tikusi izrādīta 27 festivālu programmās un saņēmusi "Arsenāla" balvu kā labākā Baltijas animācijas filma.

Komentāri (21)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu