Nordam aizliedz uzturēties sešos Londonas rajonos (66)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: amatieris.lv

Saskaņā ar Vestminsteras tiesas spriedumu daudzsološais latviešu režisors Jānis Nords veselu gadu nedrīkstēs uzturēties sešos Londonas rajonos, turklāt pēc trīs mēnešiem viņam jāatgriežas tiesā, lai uzrādītu plānu, kā viņš grasās atmaksāt vairāk nekā 5800 sterliņu mārciņu (4750 latu), ko "noēda un nodzēra" smalkākajos Lielbritānijas galvaspilsētas restorānos, aizbēgot un nesamaksājot rēķinus, vēsta britu prese.

Kā jau ziņots, pagājušajā nedēļā Nords aizturēts, mēģinot aizbēgt no restorāna "L'Oranger", nesamaksājot gandrīz 1000 sterliņu mārciņu lielo rēķinu. Londonā režisors iegūst maģistra grādu Lielbritānijas Nacionālajā kino un televīzijas skolā.

"Tās ir vietas, kur atrodas visi dārgie restorāni,"

norādīja tiesnese Dafne Vikema. "Jūs neieiesiet šajā zonā vispār."

Tiesā 27 gadus vecais Nords atzina savu vainu visos deviņos apsūdzības punktos. Režisora advokāts Brūss Rīds skaidroja, ka jaunais vīrietis mēģinājis atstāt iespaidu uz savu draudzeni Zani Bērziņu, kura nav zinājusi, ka viņš nemaksā rēķinus. "Viņš uzskata, ka vīrietim par visu ir jāmaksā. Viņš vēlējās atstāt iespaidu uz meiteni, kurai naudas netrūkst. Man gan šķiet, ka Norda kunga rīcībā ir arī neliels fantāzijas elements, ar mērķi pamieloties dārgākajos restorānos," sacīja Rīds.

Latvijas filmu studijas "Tanka" pārstāve Sanita Grīna skaidrojusi, ka notikumi Londonā esot saistīti ar izpētes un sagatavošanās procesu Norda topošajai pilnmetrāžas filmai "Pēdējās dienas". Šī filma vēstīšot par cilvēku, kuram slimības dēļ atlicis dzīvot pāris nedēļas. Filmas varonis ieradīšoties svešā pilsētā un ļausies "bīstamai romantiskai avantūrai, pārkāpjot sevis paša un sabiedrības uzliktās robežas". Vairāku ekskluzīvu restorānu apmeklējumi esot daļa no topošās filmas sižeta.

Norda filma "Amatieris" 2009.gadā saņēma filmu festivāla "Lielais Kristaps" balvu par labāko debiju. Šogad viņa filma "Freedom Day" tika nominēta kategorijā "labākā filma" "Fujifilm" īsfilmu konkursā.

Komentāri (66)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu