"Seržanta Lapiņa atgriešanās" jau kino! (34)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Kino "Rīga" šovakar (26.novembrī) - pirmizrādi piedzīvos režisora Gata Šmita jaunā spēlfilma "Seržanta Lapiņa atgriešanās". Kinoteātra mārketinga menedžere Olga Savina informēja, ka pēc pirmizrādes vakara filma iekļauta arī kinoteātra repertuārā un tiks izrādīta kino "Rīga" Mazajā zālē.

Jau vēstīts, ka pasaules pirmizrādi filma piedzīvojusi jau oktobrī - no 7. līdz 15.oktobrim notikušajā Pusanas starptautiskajā kinofestivālā Dienvidkorejā.

"Seržanta Lapiņa atgriešanās" ir asprātīgs mūsdienu sabiedrības portretējums, kurā sešu rīdzinieku dzīves savijas negaidītu notikumu virpulī, norādīja filmas veidotāji.

Galvenās lomas filmā atveido Jaunā Rīgas teātra trupas kodols - Andris Keišs, Guna Zariņa, Vilis Daudziņš, Gatis Gāga, Kaspars Znotiņš un Baiba Broka, filmā piedalās arī dziedātāja Lily. Scenārija autors ir režisors Jānis Nords, kura pirmā spēlfilma "Amatieris" (2008) Latvijā izpelnījās lielu publikas ievērību un saņēma Lielā Kristapa balvu par labāko debiju. Savukārt filmas operators ir Ņujorkā dzīvojošais korejietis Supums Sons (Soopum Sohn), kostīmus veidojusi modes māksliniece Keita, bet mūzikas autors ir Kārlis Lācis.

Filma tapusi studijā "Tanka" sadarbībā ar Zviedrijas kompāniju "Solid Entertainment" un ar Nacionālā kino centra atbalstu.

Šmits ir viens no četriem režisoriem filmai "Vogelfrei" (2007) un pazīstams arī kā vairāku teātra izrāžu - "1906. Trakāk vēl kā piektā gadā" (Nacionālajā teātrī), "Tas notika ar viņiem" (Jaunajā Rīgas teātrī), "Naži vistās" (Dailes teātrī) -, kā arī operas "Augļu koks ir Jāzeps" un mūzikla "Nožēlojamie"/"Les Miserables" režisors.

Komentāri (34)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu