Talsu kinoteātris svinēs savu 50 gadu jubileju (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 12. līdz 14. decembrim Talsu kinoteātris „Auseklis” svinēs savu 50 gadu jubileju, dāvājot bērniem filmu par izgudrotāju ciema Loti, bet pieaugušajiem kinomīļiem - lielo atzinību ieguvušo dokumentālo filmu par jauno Talsu kinorežisoru Rūdolfu.

Reti kurā Latvijas mazpilsētā vēl ir savs kinoteātris. Neskatoties ne uz pārmaiņām, ko savulaik ienesa videonomu popularitāte un televīzijas piedāvājuma pieaugums, ne uz šodienas finansiālajām grūtībām, Talsu pašvaldība ir atradusi iespēju ne tikai saglabāt kino skatīšanās iespēju Talsu pusē, bet arī attīstīt kinoteātri, lai tas kļūtu par vienu no nozīmīgākajiem sabiedriskās dzīves centriem pilsētā. Kinoteātris „Auseklis” stabili ierindojas starp labākajiem Latvijas kinoteātriem, un talsiniekiem ir iespēja redzēt jaunākos kinodarbus tūlīt pēc vai pat reizē ar galvaspilsētas kino cienītājiem. Kā smejas kinoteātra darbinieki - kinoteātrim ir vairāk apmeklētāju nekā Talsos iedzīvotāju.

Jubileju kinoteātris „Auseklis” sāks svinēt svētdien, 12.decembrī, 13.00 vismazākajiem skatītājiem dāvājot iespēju bez maksas uz lielā ekrāna noskatīties sirsnīgo multfilmu „Lote no izgudrotāju ciema.”

Savukārt 14.decembrī kalendārā ierakstīts Ausekļa vārds, tāpēc tieši šo dienu kinoteātris izvēlējās par savas dzimšanas dienas svinēšanas laiku. Šajā dienā 18.00 Latvijas Kinematogrāfistu savienība projekta “Kino visiem un visur Latvijā” ietvaros organizē Jura Podnieka studijas producētās režisora Roberta Rubīna dokumentālās filmas “Kā tev klājas, Rūdolf Ming?” pirmizrādi filmas galvenā varoņa dzimtajā pilsētā – Talsos.

Filma stāsta par 13 gadus veco Rūdolfu, kurš aizrāvies ar filmu izgatavošanu, zīmējot tās uz papīra strēmelēm, izdomājot sižetus un pats apskaņojot. Filmu sižeti veidoti pēc labākajiem šausmu filmu, trilleru, mistisku filmu paraugiem. Tomēr, pateicoties mācītāja Andreja Mediņa pasūtījumiem, Rūdolfs pievēršas arī Bībeles stāstu ekranizācijai. R.Rubīna dokumentālās filmas laikā skatītājam ir dota iespēja ne tikai izsekot Bībeles stāsta par Simsonu tapšanas gaitai, bet arī tuvāk iepazīties ar Rūdolfu – pusaudzi no Talsiem, ar visiem viņa stiķiem un niķiem.

Šā gada starptautiskajā kino forumā “Arsenāls” filma “Kā tev klājas, Rūdolf Ming?” bija izvēlēta par Baltijas filmu skates atklāšanas filmu

, piedzīvojot vētrainus aplausus, skatītājiem zālē kājās stāvot. Noslēgumā filma saņēma apliecinājumu par Silver skatītāju simpātiju balvas saņemšanu. 14.decembrī ir ieplānota šīs balvas pasniegšana režisoram Robertam Rubīnam. Jubilejas reizē būs iespēja filmu noskatīties bez maksas, bet no 17.decembra šī filma būs kinoteātra repertuārā.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu