Tuvojas "Raganu laiks" (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pagājušajā piektdienā, 7.janvārī, aktiera Nikolasa Keidža (Nicolas Cage) dzimšanas dienā, ASV notika mistiskās piedzīvojumu filmas "Raganu laiks" (Season of the Witch) pirmizrāde. Amerikas skatītāji augstu novērtēja filmu – "Raganu laiks" bija brīvdienu populārāko filmu 3.vietā. No 21. janvāra filma būs skatāma Latvijas kinoteātros, informē "GPI Film distribution company".

Filmas pirmizrāde – Holivudas zvaigznes dzimšanas dienā

Pirms dažām dienām aktieri un visa uzņemšanas grupa sanāca Ņujorkā uz filmas skati. Skates laikā Nikolass Keidžs bija labā noskaņojumā, bārstīja jokus un lepni stāstīja, ka juties lieliski zirga mugurā. Filmā aktieris pirmoreiz savas 30 gadu ilgās karjeras laikā jājis ar zirgu.

Nikolass Keidžs tēlojis ap pussimts filmās, taču kinolente "Raganu laiks" aktierim ir īpaša. Holivudas zvaigzne atzinis, ka jau kopš bērnības sapņojis reiz notēlot viduslaiku bruņinieku. Taču tikai tagad, 47 gadu vecumā, aktieris piepildījis savu sapni.

"Īstenojies mans bērnu dienu sapnis. Kopš mazotnes spēlēju bruņinieku savas mājas iekšpagalmā,"

sacījis Keidžs.

Kad viņam piedāvāta loma filmā, aktieris ne mirkli nav šaubījies un tūdaļ piekritis. Turklāt filmā netrūkst misticisma, kas Keidžu interesē.

"Raganu laiks"

Filmā stāstīts par viduslaiku krustnesi Bēmenu, kuram kardināls, kam nāves mirklis nav tālu, pavēl nogādāt tālā abatijā jaunu meiteni, kuru apsūdz buršanā un sakaros ar sātanu. Viņu gaida rituāls nāvessods. Bruņinieks, kurš nežēlīgajās krustnešu cīņās zaudējis ticību Dievam, šaubās, vai tiešām meitene būtu vainīga. Taču drīz vien viņš piedzīvo ko pilnīgi neparastu.

Kadrs no filmas "Raganas laiks"
Kadrs no filmas "Raganas laiks" Foto: publicitātes

"Mani ļoti interesē visādi mistiski noslēpumi. Tāpēc es šajā darbā ieguldīju savu sirdi," teicis aktieris. Holivudas zvaigzne apgalvo, ka ietu skatīties šo filmu, ja loma viņam nebūtu piedāvāta.

Mistikas apdvestās filmas aktieris iemīļojis jo īpaši. Tāpēc Nikolass Keidžs izbaudīja ik mirkli, kas tika pavadīts uzņemšanas laukumā. Aktieris gan neslēpj, ka viņa ķermenis nav tāds kā pirms 30 gadiem, kad viņš sāka savu karjeru. Tā ka filmējoties Keidžam nācās pasvīst vārda tiešā nozīmē – viņš tajā gan jāj ar zirgu, gan cīnās ar zobenu rokā, gan valkā smagas bruņas.

Kinolentes režisors ir Dominiks Sena (Dominic Sena), ar kuru kopā Nikolass Keidžs strādāja, veidojot dinamisko filmu "Nozust 60 sekundēs".

Filma tika uzņemta Eiropā – Ungārijā, Austrijā un Horvātijā. Pirms darba sākšanas aktieri pāris nedēļu pavadīja dziļos mežos, lai izjustu filmas mistikas pilno gaisotni. Aktrise Klēra Foja teikusi, ka daudzas filmas ainas uzņemtas naktī un aktieri trīcējuši bailēs.

Foto: publicitātes

Nikolass Keidžs teic, ka vēlētos atgriezties Austrijā, kas viņam palikusi neizdzēšamā atmiņā.

"Austrijas mežos bija daudz kā noslēpumaina, daudz sagruvušu svētvietu.

Tur cilvēks jūtas kā brāļu Grimmu pasakās vai burvju mežā," teicis Nikolass Keidžs.

Mistisko piedzīvojumu filmu "Raganu laiks" skatieties Latvijas kinoteātros no 21.janvāra.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu