Apbalvo labākās 3D filmas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Kinolente "Tron: Legacy" ("Trons: Mantojums") un animācijas filma "How to Train Your Dragon" ("Kā pieradināt pūķi") ieguva galvenās balvas Starptautiskās 3D asociācijas rīkotajā balvu pasniegšanas ceremonijā, kura trešdien norisinājās Holivudā, vēsta "hollywoodreporter.com".

Balvu pasniegšanas ceremonija jau otro gadu tiek rīkota, lai cildinātu 3D industrijas talantīgākos pārstāvjus. Kompānijas "Disney" projekts "Trons: Mantojums" tika atzīts par gada labāko kinolenti 3D formātā, kā arī ieguva apbalvojumu par labāko stereogrāfiju. Savukārt kinostudijas "DreamWorks Animation" "Kā pieradināt pūķi" tika atzīta par gada labāko animācijas filmu un ieguva arī balvu par labāko stereogrāfiju animācijas filmu kategorijā.

Džeimsam Kameronam tika piešķirta īpašā Harolda Loida balva par sasniegumiem 3D tehnoloģiju attīstībā, taču režisors pats nebija ieradies, tādēļ balvu viņa vārdā saņēma kinolentes "Avatars" producents Džons Landau.

Balva par mūža ieguldījumu šoreiz saņēma stereoskopiskās attēla radīšanas sistēma izgudrotājs Lenijs Liptons.

Apbalvojumu par labāko animācijas īsfilmu 3D formātā saņēma Tedija Ņūtona "Day & Night", savukārt par izciliem sasniegumiem 2D formātā uzņemtas filmas pārveidošanā 3D formātā tika tika apbalvota Tima Bērtona kinolente "Alice in Wonderland" ("Alise Brīnumzemē"). Dokumentālo filmu kategorijā par labāko tika atzīta "IMAX: Hubble 3D".

Ceremonijā tika pasniegtas arī skatītāju izvēles balvas. Skatītāju vidū par gada labāko filmu 3D formātā tika atzīta kinolente "The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader" ("Nārnijas hronikas. Rītausmas ceļinieka brauciens"), savukārt par labāko animācijas filmu 3D formātā "Toy Story 3" ("Rotaļlietu stāsts 3").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu