"Sapņu komandas" tapšanai varēs sekot TVNET (9)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spēlfilmas "Sapņu komanda 1935" masu skatu tapšanā šovasar plānots iesaistīt vairākus tūkstošus statistu, šodien preses konferencē informēja režisors Aigars Grauba.

Līdz šim filmēšana notikusi pielāgotā sporta zālē un speciāli izbūvētā dzīvoklī telekompānijas LNT telpās, taču vasarā plānots uzņemt dažādus kopplānus un ārskatus, tajā skaitā ainas ar tūkstošiem līdzjutēju.

Filmas oficiālais logo
Filmas oficiālais logo Foto: publicitātes

Plānots uzbūvēt 65 metrus garu peronu

Latvijas komandu ar trešās klases vilcienu ceļā uz Šveices pilsētu Ženēvu 1935.gadā pavadīja tikai divi cilvēki, bet kā čempionus atpakaļ Latvijā sagaidīja vairāki tūkstoši. Lai uzņemtu šo epizodi, filmas veidotājiem kinopilsētiņā "Cinevilla" būs jāuzbūvē 65 metrus garš un 12 metrus plats perons, divi pasažieru vilciena vagoni un lokomotīve, kā arī jāsapulcē ap 2000 masu skatu dalībnieku, pastāstīja filmas producents Andrejs Ēķis.

Simtiem statistu būs nepieciešami, atveidojot arī 4000 skatītāju pūli Ženēvas izstāžu zālē čempionāta spēļu laikā. Dalībai filmēšanā varēs pieteikties ar sociālo tīklu starpniecību.

Popularizēs filmu sociālajos tīklos un TVNET

No trešdienas spēlfilmas "Sapņu komanda 1935" veidotāji sāks plašu filmas popularizēšanas kampaņu sociālajos tīklos, gan izplatot dažādus stāstus un materiālus, kurus nebūs iespējams iekļaut filmā, gan arī sniedzot ieskatu filmas tapšanas gaitā.

Šādā veidā filmas veidotāji plāno paplašināt potenciālo skatītāju loku un gatavojas piesaistīt cilvēkus masu skatu filmēšanai šovasar kinopilsētiņā "Cinevilla", sacīja Grauba.

Spēlfilmas "Sapņu komanda 1935" tapšanas gaitai būs iespējams sekot līdzi mūsu portālā "TVNET", mobilo sakaru operatora SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) mājaslapā, sociālajā tīklā "Twitter", kā arī interneta vietnēs "Facebook.com", "YouTube.com" un "Draugiem.lv".

"Esam izpētījuši un savākuši ļoti daudz materiālu par šo stāstu, bet tos visus filmā iekļaut nebūs iespējams, tāpēc pa daļām stāstīsim tos sociālajos tīklos.

Gribam, lai caur sociālajiem medijiem cilvēki varētu gan sekot filmas uzņemšanas gaitai, gan stāstīt un dokumentāli diskutēt par stāstu pirms pirmizrādes," uzsvēra Grauba, piebilstot, ka šādi filmas veidotāji vēlas izvairīties no filmas "Rīgas sargi" likteņa, kad diskusijas par to, cik precīzi atainoti vēsturiskie notikumi, sākās tikai pēc tam, kad filma bija pabeigta.

"Sapņu komanda 1935"

"Sapņu komanda 1935" ir stāsts par Latvijas basketbola komandu, kas 1935.gadā izcīnīja pirmo Eiropas čempionu titulu, nodrošinot paliekošu vietu pasaules sporta vēsturē. Basketbols Eiropā tolaik bija jauna un ne īpaši populāra spēle, komandas iepriekš nebija tikušās starptautiskās sacīkstēs, bet visi gribēja būt pirmie, lai ierakstītu savas valsts vārdu sporta vēsturē. Čempionātam gatavojās arī Latvijas valsts izlase trenera Valdemāra Baumaņa vadībā. Īsi pirms došanās uz čempionātu mūsu izlase piedzīvoja smagu zaudējumu spēlē ar Lietuvu, tomēr čempionātā izcīnīja neticamu uzvaru, ierakstot Latvijas vārdu pasaules basketbola vēsturē.

Aktieri Inga Alsiņa un Jānis Āmanis piedalās spēlfilmas "Sapņu komanda 1935" veidotāju rīkotajā preses konferencē
Aktieri Inga Alsiņa un Jānis Āmanis piedalās spēlfilmas "Sapņu komanda 1935" veidotāju rīkotajā preses konferencē Foto: LETA

Filmas kopējais budžets ir pusmiljons latu, no kuriem pusi sedz Nacionālais kino centrs. Filmas pirmizrāde plānota jau šā gada 11.novembrī, Lāčplēša dienā.

"Domāju, ka sadarbība būs veiksmīga un filma - laba. Ar jaunāko tehnoloģiju palīdzību uzņemšanas laikā varēs sekot notikumiem mobilajā telefonā un internetā. Filmēšanas process būs ilgs, bet rezultāts būs kvalitatīvs, un ceru, ka varēs pārstāvēt Latvijas valsti starptautiskā arēnā," sacīja LMT prezidents Juris Binde.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu