Benksijam aizliedz uz "Oskara" balvu ierasties maskā (13)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Noslēpumainajam britu grafiti māksliniekam Benksijam (Banksy), kas ir viens no ASV Kinoakadēmijas balvas "Oskars" nominantiem, rīkotāji aizlieguši ierasties uz ceremoniju maskā, ziņo kino blogs "The Playlist".

Balvu pasniegšanas ceremonija notiks 27.februārī Losandželosā. Tās rīkotāji kategoriski iebilduši pret Benksija noslēpumainības plīvuru.

"Šī ideja ir interesanta, taču mūs tā neapmierina. Iedomājieties, kas notiks, ja viņa filma uzvarēs?"

komentē Brūss Deiviss, ASV Kinoakadēmijas izpilddirektors. "Uz skatuves iznāks pieci cilvēki pērtiķu maskās un katrs apgalvos, ka ir Benksijs. Kam beigās pasniegt šo balvu?"

Atgādinām, ka šogad uz "Oskaru" kategorijā "Labākā dokumentālā filma" pretendē filma ar Benksija līdzdalību "Exit Through the Gift Shop". Pats mākslinieks gan neesot sajūsmā par šādām ceremonijām, taču apsolījis ierasties, ja viņa filma tiks nominēta kādai balvai.

Jau ziņojām, ka "Oskara" ceremonijas priekšvakarā Losandželosas ielās parādījušies jauni mākslinieka darbi, kas apliecina, ka Benksijs jau atrodas Losandželosā. Arī pirms filmas pirmizrādes Sandensas kinofestivālā ielās parādījās līdzīgi Benksija darbi.

Vēl joprojām nav precīzi zināms, kas ir Benksijs. Pirms dažiem gadiem britu laikraksts "The Mail On Sunday" apgalvoja, ka Benksijs ir 34 gadus vecs bijušais privātskolas audzēknis vārdā Robins Ganningems. Bieži baumots, ka viņa īstais vārds ir Robins Benkss un ka viņa vecāki domā, ka viņš ir krāsotājs un iekštelpu dekorators, taču neviena māksliniekam tuvu stāvoša persona nekad šos stāstus nav apstiprinājusi.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu