Ārsti apstiprina - Gurčenko mirusi ar sirdslēkmi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Youtube

Leģendāro Krievijas aktrisi Ludmilu Gurčenko, kas mirusi trešdien 75 gadu vecumā, apbedīs 4.aprīlī, informē Krievijas mediji.

Kā vēstīts, Gurčenko mirusi savās Maskavas mājās ar sirdslēkmi. To šodien apstiprinājuši arī ārsti.

Kā ziņo "Life News", neatliekamā medicīniskā palīdzība lielo sastrēgumu dēļ uz Gurčenko vīra Sergeja Seņina izsaukumu ieradušies 20 minūšu laikā. Vēl 30 minūtes ārsti centušies glābt aktrisi. Sirdslēkme sākusies strauji, Gurčenko vien paspējusi pateikt, ka viņai sāp, kļūst grūti elpot, un zaudējusi samaņu, atklāj viens no ārstiem.

Atgādinām, ka šā gada 14. februārī Gurčenko pie savas mājas paslīdēja un salauza gūžas kaulu. Viņa tika aizvesta uz slimnīcu, operēta, bet izrakstīta tikai pēc trim nedēļām. Kopš šā incidenta aktrises veselības stāvoklis nopietni pasliktinājās.

Līdzjūtību aktrises tuviniekiem izteikuši jau daudzi Gurčenko draugi, kolēģi, politiķi un arī Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs.

Šorīt pie aktrises mājām pulcējas arī daudzi viņas talanta pielūdzēji. Pie mājas durvīm nolikti ziedi.

Gurčenko kaimiņi, tiekoties ar žurnālistiem, uzsvēruši, ka viņa bijusi brīnišķīgs cilvēks. "Viņa vienmēr sveicinājās pirmā un bija ļoti sabiedriska.

Mēs bieži saskrējāmies kāpņutelpā, un viņa vienmēr smaidīja,"

stāsta kāds no kaimiņiem.

"Pēdējā laikā gan mēs viņu redzējām ļoti reti, viņa tikpat kā negāja ārā. Ar sunīti galvenokārt pastaigājās viņas vīrs vai mājkalpotāja," atceras kaimiņi.

Ludmila Gurčenko dzimusi Ukrainas pilsētā Harkovā, kur pabeidza vidusskolu. Pēc tās viņa iestājās Vissavienības valsts kinematogrāfijas institūtā Maskavā, ko absolvēja 1958. gadā.

Kino Gurčenko debitēja 1956. gadā režisora Jana Frīda filmā "Patiesības ceļš", un tajā pašā gadā arī guva Vissavienības slavu, nospēlēdama galveno lomu Eldara Rjazanova filmā "Karnevāla nakts" (1956), kurā savaldzināja padomju skatītāju ar dziesmiņu "Piecas minūtes" (skat. video).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu