Norda filma saņem lielāko atbalstu. Streičs aiz borta

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Nacionālais Kino centrs starp četriem projektiem sadalījis šogad paredzēto finansējumu 250 200 latu apmērā jaunu spēlfilmu projektu realizēšanai. Kā informēja centra Informācijas un izplatīšanas projektu vadītāja Kristīne Zvirbule, spēlfilmu konkursa mērķis bija atbalstīt ne mazāk kā divu pilnmetrāžas spēlfilmu projektu ražošanu filmēšanas vai pēcapstrādes posmā.

Lielākais finansiālais atbalsts 80 000 latu apmērā piešķirts režisora Jāņa Norda filmas "Mammu, es tevi mīlu" filmēšanas pabeigšanai. Režisores Laila Pakalniņas filmas "Picas" filmēšanas pabeigšanai piešķirti 71 200 latu, režisora Sergeja Lozņica filmas "Miglā" ražošanai un pabeigšanai piešķirti 65 000 latu, bet režisora Pētera Simma filmas "Vientuļā sala" filmas ražošanai un pabeigšanai piešķirti 34 000 latu.

Kā ziņots, starp finansējuma pretendentiem bija gan pieredzējušu režisoru, kā Jāņa Streiča ("Rūdolfa mantojums" turpinājumam "Tās trakās skroderu dienas" nauda neatradās), Lailas Pakalniņas, Arvīda Krieva, Sergeja Lozņica, Māra Martinsona, Aleksandra Hāna, Pētera Simma, Jāņa Norda, gan arī režisoru debitantu - Andra Gaujas, Laras Karvalio, Astras Zoldneres, Oskara Rupenheita un Oskara Moroza - spēlfilmu projekti.

"Kā es varu uzbāzties ar savu mīlestību pret nāciju, ja valstij to nevajag,"

laikrakstam "Diena" sūdzas Jānis Streičs.

Kopējā spēlfilmu projektu pieprasītā summa bija 1 268 853 lati, taču Nacionālā Kino centra rīcībā bija vien 20% no kopējās pieprasītās summas.

Spēlfilmu projektu konkursam iesniegtos darbus vērtēja eksperti Māris Putniņš, Uldis Cekulis un Uldis Dimiševskis.

Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu