Kannās godināts režisors Bernardo Bertoluči

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Prestižo Kannu kinofestivālu šonedēļ atklāja leģendārais itāliešu kinorežisors Bernardo Bertoluči. "Es pasludinu Kannu festivālu par atklātu," paziņoja braucamkrēslā sēdošais režisors.

Godinot Bertoluči mūža ieguldījumu kino, viņam tika pasniegta "Goda palma". Jāpiebilst, ka, neskatoties uz cienījamo filmu kolekciju, kuru vidū ir arī tādas kino pērles kā "Ultimo tango a Parigi" ("Pēdējais tango Parīzē") un "The Last Emperor" ("Pēdējais imperators"), Bertoluči nekad nav saņēmis Kannu kinofestivāla galveno balvu "Zelta palmas zaru".

Saņemto balvu kinorežisors veltīja Vudijam Alenam un šā gada kinofestivāla žūrijas priekšsēdētājam Robertam de Niro.

"Un vēl es vēlētos veltīt šo goda palmu visiem itāļiem, kuriem vēl aizvien ir spēks un enerģija, lai pūlētos, kritizētu un protestētu,"

piebilda Bertoluči.

Festivāls tika atklāts ar amerikāņu kinorežisora Vudija Alena romantisko komēdiju "Midnight in Paris", kurā galvenās lomas spēlē Ouens Vilsons un Reičela Makadamsa. Filmā epizodiskā lomā parādās arī Francijas Pirmā lēdija Karla Bruni-Sarkozī. Pati Bruni gan uz atklāšanas ceremoniju neieradās, aizbildinoties ar "personīgiem un profesionāliem iemesliem", taču pēdējā laikā medijos virmo baumas, ka viņa ir mātes cerībās.

Uz festivāla sarkanā paklāja kāpa dažāda mēroga slavenības, tostarp Džonijs Deps un Penelope Krusa, kuru jaunākais veikums "Pirates Of The Caribbean: On Stranger Tides" ("Karību jūras pirāti: Svešajos krastos") 3D formātā Kannās tiks demonstrēts ārpus konkursa programmas. Pasākumu apmeklēja arī Holivudas zvaigžņu pāris Andželīna Džolija un Breds Pits, kā arī ekscentriskā dziedātāja Lēdija Gāga (Lady Gaga), kura pilsētā ieradās, lai franču televīzijā reklamētu savu jaunāko albumu "Born This Way".

Sacentīsies 20 filmas

Par prestižo "Zelta palmas zaru" šogad sacentīsies 20 filmas, tostarp kino leģendu Terensa Malika, Pedro Almodovara un Larsa fon Trīra veidotās kinolentes.

Žūrijas pienākumus de Niro palīdzēs veikt Uma Tūrmane, Džūda Lovs, Mārtina Gusmana, Honkongas režisors Džonijs To, franču kinorežisors un scenārists Olivjē Asajass un ķīniešu kino producents Naņsuņs Ši.

Šodien no konkursa programmas filmām tiks demonstrētas skotu režisores Linas Ramsijas veidotā "We Need to Talk About Kevin" un austrālietes Džūlijas Lī debijas darbs režijā - "Sleeping Beauty".

Drošību festivāla norises laikā garantēs 700 policistu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu