Rīgā noslēdzas korejiešu filmas "My Way" filmēšana

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Londonas Olimpiādes skrējiens Rīgas ielās. Ar šādu epizožu filmēšanu šo svētdien Vecrīgā noslēdzās Dienvidkorejas vērienīgās mākslas filmas "My Way" ("Mans ceļš") uzņemšana. Filmas veidotāji atzīst, ka filmas uzņemšana Latvijā notikusi ļoti veiksmīgi, tā svētdien vēstīja LNT ziņas.

Alberta iela Rīgā pārvērtās par nacistiskās Vācijas galvaspilsētu Berlīni 1944. gadā, savukārt Smilšu iela - par Londonu 1948.gadā, kad tajā notika vasaras Olimpiskās spēles. Šīs ir beidzamās epizodes, kuras filmai „My Way” uzņemtas Latvijā.

Filmas "My Way" direktors Miungs Čans Kangs žurnālistiem atzina: "Mēs sākām filmēt Latvijā 17.maijā, tātad viss process ilga divdesmit vienu dienu. Mūsu komandai šī bija pirmā filmēšanas reize Latvijā un varbūt tāpēc sākotnēji bija bažas, bet jūsu komanda darīja visu, lai filmēšanas process būtu veiksmīgs. Šeit ir filmai ļoti piemērota daba, skaisti saullēkti un saulrieti un viss izdevās lieliski."

Dienvidkorejas filma ir Latvijā līdz šim vērienīgākais šāda apjoma kino projekts pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, jo tā realizācijā tika iesaistīti kino jomas profesionāļi ne tikai no Latvijas, bet arī no Lietuvas, Zviedrijas un Vācijas.

"Režisors bija apbraukājis visu Eiropu, meklējot atbilstošu vietu, un Jūrkalnē beidzot saprata, ka šī ir tā vieta. Rīgā savukārt filmējām Berlīni un Londonu, te var filmēt praktiski visu Eiropu," uzsakta filmas ražošanas menedžeris Mārtiņš Eihe.

Jau vēstīts, ka "My Way" ir stāsts par kādu korejiešu kareivi, kurš II Pasaules kara laikā, karodams Japānas, Krievijas un Vācijas armijās, tiek saņemts ASV armijas gūstā Normandijā. Rīgā tika filmēti tā laika Eiropas pilsētu skati, bet Jūrkalnes stāvajā piekrastē – sabiedroto armijas izcelšanās Normandijā.

Skatīt pievienoto video!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu