Pabeigta Norda filmas «Mammu, es tevi mīlu» uzņemšana (15)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Anna Jurkovska

Studija «Tanka» ir veiksmīgi pabeigusi jaunās latviešu spēlfilmas «Mammu, es tevi mīlu» uzņemšanu. TVNET jau vēstīja, ka filmas scenārists un režisors ir Jānis Nords, bet filmas operators - pieredzējušais Losandželosas profesionālis Tobiass Datums (Tobias Datum).

«Mammu, es tevi mīlu» ir dinamisks attiecību trilleris par trīspadsmitgadīgu Rīgas skolnieku Raimondu un viņa māti. Kāda šķietami nenozīmīga piezīme skolā iesāk piedzīvojumiem bagātu nedēļu Raimonda dzīvē. Raimonds aizbēg no mājām, iekuļas apšaubāmā afērā ar lokālo prostitūtu, nonāk policijas redzeslokā un visbeidzot atrisina samilzušo konfliktu gan ar mammu, gan savu labāko draugu.

«Filmā būs gan krimināla intriga, gan spriedzes momenti, taču «Mammu, es tevi mīlu» pirmkārt ir stāsts par to, kā saglabāt cilvēcīgumu brīdī, kad esi nonācis pamatīgā ķezā,» tā filmas režisors Jānis Nords.

Filmas galvenā varoņa Raimonda meklējumi notika piecās kārtās, pārskatot vairāk nekā 1200 kandidātu no visas Latvijas. Konkursu izturēja Kristofers Konovalovs no Cēsīm. Raimonda mammu atveido Dailes teātra aktrise Vita Vārpiņa, kura šogad tika nominēta «Spēlmaņu nakts» balvai nominācijā «Gada aktrise». Filmā tāpat piedalās aktrise Indra Briķe - šā gada «Spēlmaņu nakts» balvas ieguvēja, Baiba Neja, Matīss Livčāns, Alvis Birkovs, Edgars Samītis. Vairākas svarīgas epizodiskas lomas atveido savas profesijas patiesi pārstāvji – policisti, ārsti, skolotāji, orķestra dalībnieki un 6. vidusskolas skolas direktors, diriģents Haralds Bārzdiņš.

«Mammu, es tevi mīlu» ir otrā studijas «Tanka» producēta pilnmetrāžas spēlfilma. 2010.gadā pirmizrādi un plašu skatītāju atsaucību piedzīvoja «Tanka» veidotā komēdija «Seržanta Lapiņa atgriešanās» (rež. Gatis Šmits), kurā Jānis Nords bija scenārija autors.

«Mammu, es tevi mīlu» uz Latvijas kinoteātru ekrāniem nonāks 2012.gada rudenī.

Filma tika uzņemta ar Nacionālā kino centra atbalstu, sadarbībā ar Lietuvas producentu grupu ARTBOX un filmu tehnikas kompāniju CINEVERA.

Studija «Tanka» tāpat izsaka lielu pateicību atbalstītājiem RĪGAS PIENSAIMNIEKS, GUTTA u.c., pašvaldības, valsts un privātorganizācijām, kas ļāva izmantot savas telpas filmēšanas vajadzībām, kā arī pateicas visiem filmā iesaistītajiem bērniem, bērnu vecākiem, pedagogiem un filmas epizodisko lomu atveidotājiem par uzņēmību un izturību.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu