Dārts Veiders ir miris

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

89 gadu vecumā miris paukotājs, zobencīņu eksperts Bobs Andersons (Bob Anderson), kas kaujas ainās leģendārajās «Zvaigžņu karu» filmās tēloja ļauno varoni Dārtu Veideru, ziņo ārvalstu prese.

Bijušais olimpietis miris 1.janvārī. Viņš redzams pirmajās divās «Zvaigžņu karu» filmās - «The Empire Strikes Back» («Impērijas atbildes trieciens») un «Return of the Jedi» («Džedaju atgriešanās»).

Bobs Andersons
Bobs Andersons Foto: REUTERS/ScanPix

«Deivids Prouss slikti darbojās ar zobenu, un Bobs nekādi nevarēja viņu apmācīt,» atceras Andersona asistents Leons Hils (Leon Hill). «Par laimi, Bobs pats varēja uzvilkt masku un visu pareizi izdarīt.»

Ilgu laiku tas bija noslēpums, līdz 1983.gadā Lūka Skaivolkera lomas tēlotājs Marks Hamils (Mark Hamill) atklāja, ka «Bobs ir tas, kas redzams Veidera cīņas ainās».

Bobs Andersons vēlāk strādājis tādu filmu uzņemšanā kā «Die Another Day», «The Legend of Zorro» un «Gredzenu pavēlnieka» triloģija.

Par Andersonu sēro sieva Pērla un trīs bērni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu