Premjers: kāpēc filma par Tečeri nepieciešama tieši tagad?

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas premjerministrs un Konservatīvās partijas līderis Deivids Kamerons (David Cameron) apšaubījis, vai bija nepieciešams uzņemt filmu «Dzelzs lēdija» («Iron Lady») par vienu no viņa priekštecēm britu premjera amatā Mārgaretu Tečeri, kamēr viņa vēl ir dzīva, jo filmā viņa attēlota kā veca, ievainojama sieviete, kas cieš no vecuma demences.

"Dzelzs lēdija» ar amerikāņu kino leģendu Merilu Strīpu (Meryl Streep) galvenajā lomā piektdien piedzīvoja pirmizrādi britu kinoteātros.

Kamerons intervijā britu sabiedriskajai radiostacijai «BBC Radio 4» uzteica Strīpas darbu, tomēr apšaubīja, vai šādas filmas uzņemšana bija nepieciešama tieši tagad.

«Tas ir fantastisks Merilas Strīpas aktierdarbs. Vien nevaru beigt brīnīties, kāpēc filma bija nepieciešama tieši tagad.

Filma vairāk ir par novecošanu un demences elementiem nekā par apbrīnojamu premjerministri,» teica Kamerons.

Britu režisores Filidas Loidas filmā 86 gadus vecā Tečere atainota kā apjukusi un vientuļa veca sieviete, kas kopā ar nelaiķa vīra Denisa rēgu atskatās uz savas dzīves mirkļiem un politisko karjeru.

Filmas sižetu un izlaišanas uz ekrāniem laiku apšaubīja arī citi britu Konservatīvās partijas pārstāvji.

Strīpa par šo lomu tiek minēta kā galvenā kandidāte uz Amerikas Kinoakadēmijas balvu «Oskars» un nominēta «Zelta globusam».

Latvijas kinoteātros filma par britu Dzelzs lēdiju būs skatāma no februāra vidus.

1925.gada 13.oktobrī dzimusī Tečere bija Lielbritānijas premjerministre no 1979. līdz 1990. gadam. Viņa panāca Konservatīvās partijas uzvaru parlamenta vēlēšanās trīs reizes pēc kārtas. Pagaidām viņa ir vienīgā sieviete, kas vadījusi britu valdību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu