Pār Latviju nolaidušās «Titānu dusmas» (25)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Pēc pāris gadu pārtraukuma ir iznācis «Titānu cīņu» («Clash of the Titans») turpinājums «Titānu dusmas» («Wrath of the Titans»). Šoreiz režisora krēslā iesēdās Džonatans Lībsmans (Jonathan Liebesman), kurš plašāk pazīstams ar savām filmām «The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning» un «Darkness Falls».

Arī dievi dod priekšroku aliņam un makšķerei, nevis pasaules glābšanai.

Apraksts. Ir pagājuši 10 gadi, kopš Persejs uzveica milzu briesmoni Krakenu un izglāba cilvēci. Persejs mierīgi dzīvo zvejnieku ciematā un audzina dēlu. Tomēr cilvēcei draud jaunas briesmas, jo no pazemes dzīlēm brīvībā izlaužas titāni - varenas būtnes, kurus dievi reiz bija ieslodzījuši pazemē, lai pasaulē valdītu miers. Titānu dusmas ir neiedomājamas – tās savaldīt nākas gan dieviem, gan Persejam. Kopā ar saviem sabiedrotajiem un skaisto karalieni Andromedu viņš dodas nežēlīgā un nevienlīdzīgā cīņā pret titāniem un viņu līderi Kronu.

Pārdomas. Pēc Kinokino.lv datiem «Titānu dusmas» pirmajā nedēļas nogalē noskatījušies 4814 skatītāji un tā ieņēmusi godpilno pirmo vietu kā apmeklētākā filma Latvijā. Tas ir pelnīti, jo «Titānu dusmas» izrādījās daudz labāka filma, nekā daudzi no mums to bija gaidījuši. Iespējams, ka apmeklējums saistīts arī ar pirmās filmas jeb «Titānu cīņu» («Clash of the Titans») panākumiem, kura, lai cik slikta bija, guva milzīgus ienākumus. Jāsaka paldies kino dieviem, ka šīs daļas uzņemšanas režisora krēslā ir iesēdies Džonatans Lībsmans, kura filmu gaumi gan neviens īsti nav izpratis, bet tieši šī dažādība viņam ir nesusi gana pieredzes, lai šo mītisko grāvēju varētu padarīt par lielisku izklaidi.

Kadrs no filmas "Titānu dusmas"
Kadrs no filmas "Titānu dusmas" Foto: Ekrānuzņēmums no YouTube video

Šajā daļā mūsu varonis Persejs, pa pusei cilvēks, pa pusei dievs, spītīgi turpina ignorēt sava tēva Zeva piedāvājumu doties un valdīt pār mums no dievu pasaules.

Tā vietā viņš dod priekšroku makšķerēšanai un brīvā laika pavadīšanai ar dēlu

, šķiet, šādu izvēli izdarīt spiež tieši viņa cilvēcīgais faktors. Kas gan var būt labāks - atkorķē vēsu aliņu un gaidi, kad zivis saskries tīklos. Līdz pat šai dienai nekas nav mainījies, bet nu atgriežamies pie paša stāsta. Arī Zeva brīdinājums par mošķu parādīšanos uz zemes viņu nepārliecina pievienoties dievu pulkam, un tikai tad, kad uguni spļaujošais mitoloģiskais tēls izdedzina viņa ciemu, Persejs nolemj doties palīgā savai ģimenei un ļauties milzīgu briesmu pārbagātam piedzīvojumam.

«Titānu dusmu» lielākie trumpji ir balanss starp cīņām un spraigo sižetu, kas neļauj ne mirkli garlaikoties, un trāpīgo humoru, kā nav daudz, bet nav arī par maz. Tas notur skatītājā interesi un ļauj arī atgūties no elpu aizraujošajiem cīņu skatiem un nedaudz pasmaidīt. Turklāt - būsim pavisam godīgi pret sevi. Ko īsti mēs gaidām no Holivudas filmas par grieķu dievībām? Protams, neko nopietnāku par vidusmēra popkorna grāvēju, kuram nevajadzētu likties pilnīgi stulbam un neaizmidzināt skatītāju. «Titānu dusmas» šo neiespējamo misiju ir izpildījušas.

Ar aktieriem viss ir kārtībā. Neviena slikta vārda. Patiesībā ar aktieriem viss bija kārtībā arī pirmajā filmā, tikai tās režisors īsti nezināja, ko ar tiem iesākt. Šoreiz ir citādi - komanda ir saliedēta, katrs zina savu vietu un dara to, kas tiem jādara. Arī montāža ir acīm viegli uztverama un skaņu efekti lieliski. Jo īpaši skaisti ir izveidoti visi lielie grieķu sušķi un mošķi, pret kuriem jācīnās mūsu varonīgajam Persejam.

Noskaties «Titānu dusmu» uzņemšanas laukuma aizkulises, jo īpaši, ja esi jau redzējis filmu. Tik specefektu pārbagātai filmai vienmēr ir interesanti redzēt, kā tā ir tapusi.

Vai «Titānu dusmas» ir lieliska filma? Nē. Tomēr tā noteikti ir stipri pārliecinošāka un interesantāka gan par «Titānu cīņām», gan pat par šā gada Disneja studijas lielāko izgāšanos ar «Džonu Kārteru». Turklāt pat 3D versija nav peļama. Ja vēlies labu izklaidi ar skaistiem specefektiem un patīkamu spriedzi visas filmas garumā, derētu aizčāpot līdz kino.

Vērtējums: 7/10

Komentāri (25)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu