Tapusi ar smiltīm zīmēta 3D animācijas īsfilma (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas trīsdimensiju profesionāļi radījuši Baltijā pirmo stereo trīsdimensiju smilšu animācijas īsfilmu «Āķis lūpā», informēja sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Lazdiņa. Piecas minūtes garās īsfilmas darbība risinās zemūdens valstībā, kurā dzīve katram iemītniekam rit savu gaitu. Draudzīgās zivis dala gan priekus, gan bēdas, līdz Mazā līdaciņa nolemj mainīt dabas iekārtoto gaitu. Tā izvēlas spēlēt atriebīgas un riskantas spēlītes.

Stereo trīsdimensiju animācijas īsfilma «Āķis lūpā» līdz 31.maijam būs skatāma vairākos Latvijas kinoteātros - «Cinamon», «Multikino» un «Forum Cinema» Rīgā, «SilverScreen» Daugavpilī un kinoteātrī «Gaisma» Valmierā pirms jaunajām trīsdimensiju filmām.

«Āķis lūpā»
«Āķis lūpā» Foto: Kadrs no multfilmas

Īsfilmas «Āķis lūpā» veidošanā piedalījušies «Parus studio» pārstāvji - direktors un producents Dmitrijs Ščegoļevs, operators un fotogrāfs Artūrs Šlosbergs, animators un stereogrāfs Pēteris Sudakovs, kā arī «Tritone studio» pārstāvji - Raitis Ābele, Krišjānis Ābols, Kao Nguens no Vjetnamas un Elīna Zunde. Īsfilmas mūzikas autori Ģirts Strumpmanis un Aleksejs Bahirs pārstāv «Mute studiju», skaņas dizains - Anete Vanaga.

«Āķis lūpā» savu pirmizrādi piedzīvoja vakar tirdzniecības centra «Riga Plaza» kinoteātrī «Multikino». Pēc pirmizrādes notika arī stereo trīsdimensiju foto izstādes atklāšana «Baltic Capitals» jeb «Baltijas galvaspilsētas». Īsfilmas pirmizrāde un fotoizstāde ir «3D dienas.LV» centrālie pasākumi.

Dmitrijs Ščegoļevs un Raitis Ābele
Dmitrijs Ščegoļevs un Raitis Ābele Foto: publicitātes
Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu