«K.Suns» animācijas filmu programma pieaugušajiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

9.oktobrī plkst.18 kinoteātrī «K.Suns» būs skatāma animācijas filmu programma pieaugušajiem, kuras laikā pirmizrādi piedzīvos Latvijas režisora Vladimira Leščova un Igaunijas režisora Kaspara Janča animācijas filma «Villa Antropoff», informē Latvijas filmu nozares informācijas vadītāja Astra Spalvēna. Tam sekos vēl sešu abu autoru animācijas filmu demonstrēšana - programmā būs iekļautas Janča filmas «Veicenberga iela», «Maratons» un «Krokodils», kā arī Leščova veidotās animācijas «Bezmiegs», «Zuduši sniegā» un «Spārni un airi». Vakara noslēgumā gaidāms Janča grupas «Kriminaalne Elevant!» jeb «Kriminālais zilonis» koncerts.

Leščova un Janča kopīgi tapusī animācijas filma «Villa Antropoff» ir ironisks stāsts par sapņiem un to zaudēšanu. Filmas tapšanu ir iedvesmojuši reāli notikumi, abiem režisoriem nokļūstot dīvainā kāzu ceremonijā bijušā PSRS valstsvīra Jurija Andropova villā netālu no Pērnavas.

Pirms nacionālajām pirmizrādēm filma jau iekarojusi prestižākos festivālus - Anesī Starptautisko animācijas filmu festivālu, «Animafest» festivālu Zagrebā, Krakovas, Melburnas, Seulas starptautiskos animācijas filmu festivālus - un pie Latvijas skatītājiem atgriežas ar balvu «PRIX EFA», kas tai piešķirta kā labākajai Eiropas īsfilmai. Filma nominēta Eiropas Kino akadēmijas balvai īsfilmu kategorijā.

Filmas tapšanu atbalstījis Nacionālais kino centrs, Valsts kultūrkapitāla fonds, Igaunijas Filmu fonds un Igaunijas Kultūrkapitāla fonds.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu