Patriotisms un basketbols uzveic vampīrus (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Režisora Aigara Graubas jaunā spēlfilma «Sapņu komanda 1935» pirmajā nedēļā kinoteātros pulcējusi gandrīz 12 000 skatītāju, apsteidzot pagājušās nedēļas līderi - «Krēslas» sāgas noslēdzošo daļu «Rītausma. 2. daļa» («Breaking Dawn Part 2»).

Savu pirmizrādi «Sapņu komanda 1935» Rīgā piedzīvoja tieši pirms nedēļas, 19.novembrī. Pirmajā dienā filma bija skatāma kinoteātrī «Splendid Palace» un «Forum Cinemas», kā arī Valmierā - kinoteātrī «Gaisma», bet no 23.novembra tā iekļauta arī repertuārā Rīgā kinoteātrī «Cinamon», kā arī Liepājā, Daugavpilī, Siguldā, Ventspilī, Talsos, Madonā, Smiltenē un Saldū.

Kā minēja filmu kompānijas «Platforma» pārstāve Aija Ansone, pirmās nedēļas filmas demonstrēšanas rezultāti ir iepriecinoši. «Īpaši daudz skatītāju bijis nedēļas nogalē, un diemžēl dažviet skatītājiem nācies mainīt plānus, jo zāles bijušas pilnībā izpārdotas,» atklāja Ansone.

Otro vietu ieņem «Rītausma. 2. daļa», kas arī Latvijā piedzīvojusi spēcīgu apmeklētības kritumu. Tiesa, skatītāju skaits tāpat ir iespaidīgs, jo šoreiz pārdotas 6349 biļetes. Kopumā pirmajās desmit dienās jau gandrīz 40 tūkstoši skatītāju.

Uz trešo vietu atkāpusies Džeimsa Bonda jaunākā lente «Operācija «Skyfall»» («Skyfall»), taču jaunākās Bonda filmas apmeklētības kritums ir pakāpenisks. Šoreiz 4166 skatītāji, bet kopumā nepilna mēneša laikā to noskatījušies jau gandrīz 70 tūkstoši.

Teicamu sniegumu demonstrējis arī otrs nedēļas jaunums - filmas «Matrikss» veidotāju jaunākā filma, fantastikas piedzīvojumu stāsts «Mākoņu atlants» («Cloud Atlas»). Skatītājus nav nobaidījis iespaidīgais filmas garums, un tā šajā nedēļas nogalē spējusi uzrunāt 3806 cilvēkus.

Un pirmo piecnieku noslēdz arī jaunums, proti, traģikomēdija «Septiņi psihopāti» («Seven Psychopaths»). To noskatījušies 1657 cilvēki, kas ir ļoti labs rezultāts, ņemot vērā filmas neparasto dabu.

www.kinokino.lv

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu