Birojnīca aicina uz lekciju kursu «Par kino un vēstures attiecībām» (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vēl pirms Ziemassvētkiem un iespējamā pasaules gala lekciju un tikšanās telpa Birojnīca aicina noklausīties kinorežisora Dāvja Sīmaņa lekciju kursu «Par kino un vēstures attiecībām».

Vai vēsturei kinofilmās ir nozīme? Cik lielā mērā kino veidotāju vēstures skaidrojums sakrīt un ietekmē to, ko mēs domājam par pagātni? Kur ieviešas kļūdas un kur parādās ideoloģija, mēģinot attēlot valstu vēsturisko gaitu? Analizējot piemērus pasaules un Latvijas filmās, uz šiem un citiem jautājumiem centīsies atbildēt lektors Dāvis Sīmanis.

Dāvis Sīmanis ir kinorežisors, scenārists, operators, analītisku un filozofisku rakstu autors. Ieguvis maģistra grādu Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultātē (2005), šobrīd turpina studijas Latvijas Kultūras akadēmijas doktorantūrā. 
Dāvja debija režijā - dokumentālā filma Versija. LNO (2006) ieguva Lielā Kristapa balvu. Šai balvai nominēta arī Dāvja Sīmaņa īsmetrāžas dokumentālā filma Zīmētājs (2007) un pilnmetrāžas dokumentālā filma Valkyrie Limited (2009), kas balstīta uz Viestura Kairiša darba procesu, Latvijas Nacionālajā operā iestudējot Riharda Vāgnera operu Valkīra saņēma festivāla Lielais Kristaps FIPRESCI žūrijas balvu. 
Tikko pirmizrādi piedzīvojusi Dāvja dokumentālā filma par jaunās LNB ēkas tapšanu « Pēdējā Tempļa hronikas» . Filma šobrīd skatāma kinoteātrī Splendid Palace.

Lekciju kurss tapis ar sabiedrisko attiecību aģentūras «Baltijas Komunikāciju centrs» atbalstu.

Lekcijas notiks 10., 14. un 17. decembrī. Sākums – plkst. 18.30. Cena: par visu lekciju kursu 24 LVL, 
par vienu atsevišķu lekciju - 10 LVL

Vieta: Birojnīca, Berga bazārā, Dzirnavu ielā 84 k-2. 
Lekcijas cenā iekļauta tēja, kafija vai vīna glāze un spēcinoša uzkoda.


Lūdzam pieteikties pa e-pastu: birojnica.info@gmail.com vai zvanot – 67288407

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu