Norda jaunā spēlfilma iekļauta Berlīnes kinofestivāla konkursa programmā (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

2013.gada februārī prestižā Berlīnes kinofestivāla sadaļā «Generation – Kplus» pasaules pirmizrādi piedzīvos Jāņa Norda veidotā jaunā spēlfilma «Mammu, es tevi mīlu». Kopā ar 15 citām «Generation» konkursa filmām «Mammu, es tevi mīlu» sacentīsies par konkursa galveno balvu - Kristāla Lāci. «Iekļūt Berlīnes kinofestivāla konkursa programmā nozīmē izturēt sīvu konferenci, kas ir labs rādītājs filmas mākslinieciskajai kvalitātei. Pie tam Berlīnes Generation konkursa skate domāta filmām, kuras spēj uzrunāt plašu auditoriju, kaut gan centrālā tēma un loma ir atvēlēta bērnībai. Tieši tāds bija arī mūsu uzstādījums - radīt emocionālu filmu par bērnību, kas spētu aizraut visdažādākos skatītāju slāņus» - tā filmas producente Alise Ģelze.

«Mammu, es tevi mīlu» ir dinamisks attiecību trilleris par trīspadsmitgadīgu Rīgas skolnieku Raimondu un viņa māti. Kāda šķietami nenozīmīga piezīme skolā iesāk piedzīvojumiem bagātu nedēļu Raimonda dzīvē. Raimonds aizbēg no mājām, iekuļas apšaubāmā afērā ar vietējo prostitūtu un nonāk policijas redzeslokā, taču beigās atrisina samilzušo konfliktu gan ar mammu, gan savu labāko draugu.

Galveno varoni Raimondu filmā atveido Kristofers Konovalovs no Cēsīm, savukārt viņa mammas lomā iejutusies aktrise Vita Vārpiņa. Tāpat filmā piedalās aktrise Indra Briķe, Baiba Neja, Matīss Livčāns, Alvis Birkovs un Edgars Samītis.

Kolorītā skolas direktora lomā iejuties Dziesmu svētku orķestru virsdiriģents Haralds Bārzdiņš.

Filmu Latvijas kinoteātros sāks izrādīt 2013.gada februārī.

«Mammu, es tevi mīlu» ir režisora Jāņa Norda otrā pilnmetrāžās spēlfilma. Viņš ir arī filmas scenārija autors. Režisors 2008.gadā uzņēma savu pirmo pilnmetrāžas spēlfilmu «Amatieris», kas savulaik izpelnījās skatītāju lielu ievērību un saņēma Lielo Kristapu par spilgtāko debiju.

Filmas veidošanā ir iesaistīti vairāki starptautiski atzīti profesionāļi - operators Tobias Datum un montāžas režisore Tamara Meem ir no Losandželosas (ASV).

«Mammu, es tevi mīlu» ir otrā studijas «Tanka» producētā pilnmetrāžas spēlfilma. 2010.gadā plašu skatītāju atsaucību piedzīvoja «Tanka» veidotā un Gata Šmita režisētā komēdija «Seržanta Lapiņa atgriešanās», kurai Jānis Nords bija scenārija autors.

Foto: publicitātes

Filma uzņemta ar Nacionālā Kino centra un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu, sadarbībā ar Lietuvas producentu grupu «Artbox» un filmu tehnikas kompāniju «Cinevera». Filma tapusi filmu studijā «Tanka».

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu