«Eži un lielpilsēta» startēs Berlīnes kinofestivālā (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ēvalda Lāča animācijas filma «Eži un lielpilsēta» starptautisko pirmizrādi piedzīvos Berlīnes kinofestivāla sadaļā «Generation K plus» un sacentīsies par konkursa balvu - Kristāla Lāci.

Animācijas filma «Eži un lielpilsēta» ir stāsts par zvēru spēju izdzīvot lielpilsētā. Kad zvēri atmostas no ziemas miega un atklāj, ka viņu apdzīvotā meža vietā uzcelta lielpilsēta, ikviens saprot, ka jāmeklē jaunas izdzīvošanas iespējas.

Ežiem ir padomā kāds plāns, kā atgūt mežu.

Filma Eži un lielpilsēta tapusi studijā «Animācijas Brigāde», kurā operators, scenārija autors un režisors Ēvalds Lācis strādā jau kopš 1998.gada. Ēvalda Lāča režijā tapušas filmas Jaunā suga (2008) un Ledus pavēlnieks (2009),

abas filmas saņēmušas starptautisku atzinību.

Animācijas filma «Eži un lielpilsēta» no 22.decembra tiek izrādīta kinoteātrī Citadele animācijas filmu programmā «Eži, rūķi, lupatiņi».

Šogad Berlināles sadaļā Generation K plus iekļauta arī Jāņa Norda veidotā spēlfilma «Mammu, es tevi mīlu», šai filmai tā būs arī pasaules pirmizrāde.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu