Graubas «Sapņu komanda» mēģinās iegūt lietuviešu simpātijas (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

21.februārī Kauņā notiks režisora Aigara Graubas spēlfilmas «Sapņu komanda 1935» pirmizrāde, ar kuru sāksies filmas izrādīšana Lietuvas skatītājiem. Uz Lietuvas pirmizrādi aicināts ierasties Lietuvas basketbola leģenda Arvīds Sabonis un citi sabiedrībā zināmi cilvēki, kā arī basketbolisti, informē SIA «Platforma Film» projektu vadītājs Kristians Alhimionoks.

«Platforma» ir noslēgusi līgumu ar kinoteātru ķēdi «Forum Cinemas» Lietuvā un no 22.februāra filmu «Sapņu komanda 1935» sāks rādīt lielākajās Lietuvas pilsētās - Viļņā, Šauļos, Klaipēdā un Panevēžā.

Filma «Sapņu komanda 1935» ir uz patiesiem notikumiem balstīts stāsts par pirmajām Eiropas meistarsacīkstēm basketbolā 1935.gadā Ženēvā. Tas ir notikums, kas lielā mērā ietekmēja arī Lietuvas basketbola attīstību, jo Latvijas uzvara iedvesmoja mobilizēt spēkus un attīstīt šo sporta veidu arī Lietuvā. Tas vainagojās lieliskiem panākumiem un turpmāk visu pirmskara laiku Eiropas basketbolā valdīja abas Baltijas valstis.

1935.gadā uzvarēja Latvijas valstsvienība, bet divos nākamajos Eiropas čempionātos 1937.gadā Rīgā un 1939. gadā Kauņā uzvarēja Lietuvas valstsvienība.

Filmas «Sapņu komanda 1935» pirmizrāde Latvijā notika pagājušā gada 19.novembrī. Latvijā filmu līdz šim jau ir noskatījušies gandrīz 150 000 skatītāju.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu