Arnolds Švarcenegers ir atgriezies (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Viņš solīja atgriezties, un tagad viņš to ir izdarījis! Arnolds Švarcenegers, tautā saukts Dzelzs Ārnijs – asa sižeta grāvējā «Pēdējā sadursme»! Filmas režisora krēslā apsēdies viens no talantīgākajiem korejiešu režisoriem Džī-Vun Kims (Ji-Woon Kim). «Pēdējā sadursme» jau vērojama uz Latvijas kino ekrāniem.

Viens no populārākajiem solījumiem pasaulē beidzot ir piepildījies. «I'm back.».

Apraksts. Pēc izjukušas operācijas policists Ovenss (Švarcenegers) aizbraucis uz pierobežas pilsētu un kļuvis par provinces šerifu. Dzīve rāmi plūst, taču drīz viss mainīsies – lielā ātrumā pilsētas virzienā savā «advancētajā» auto nesas varens narkobarons. Neskatoties uz to, ka viņam pa pēdām dzenas FIB aģenti, tieši Ovensam nāksies iesaistīties pēdējā sadursmē ar noziedznieku.

Pārdomas. Nav divu domu, Dzelzs Ārnijs ir viens no kolorītākajiem aktieriem pasaulē. Šaubos, ka ir kāds, kurš nebūtu par viņu dzirdējis. Viņš ir cīnījies ar citplanētiešiem džungļos un ar marihuānas aizliegumu Kalifornijas štatā.

Viņš ir bijis robots no nākotnes, ir dzemdējis pat bērnu un īstajā pasaulē pasēdējis gubernatora krēslā.

Viens no visu laiku parodētākajiem un mīlētākajiem asa sižeta filmu aktieriem. Tad nu fani priecīgi berzē rokas, jo savu solījumu atgriezties viņš ir izpildījis un filma «Pēdējā sadursme» jau ir skatāma mūsu kino ekrānos.

Šajā filmā mūsu iemīļotais aktieris iejūtas kāda dzīves noguruša šerifa ādā. Kas savā ziņā patīkami, ka viņš nav pārveidots par supermuskuļotu jaunu čali un ir tāds, kāds viņš ir, - vīrs gados. Netrūkst arī Švarcenegera smieklīgā akcenta, un pēc visām parodijām un jokiem nav īsti saprotams, vai viņš tiešām tā runā vai fanu dēļ drusku piespēlē, jebkurā gadījumā tas ir smieklīgi un netraucē jau nu noteikti.

Protams, kā jau kārtīgā astoņdesmito stila «bojevika» žanrā iederas, tieši pie sagurušā vīra ar superātru sporta mašīnu dodas lielais ļaunais narkotiku magnāts. Nemaz nav jāsaka priekšā, ka «sisīši» no FIB un citu pilsētu policisti, kā arī speciālas triecienbrigādes nav spējuši tikt galā ar ļaundari, tāpēc pēdējās cerības tiek liktas uz mūsu veco Terminatoru, kuram

izturīgais metāls jau izsenis aizstāts ar krakšķošiem kauliem, bet bicepsi nošļukuši kā vietējās pastnieces skumjās krūtis.

«Pēdējo sadursmi» veido pieredzējis un slavens korejiešu režisors Džī-Vun Kims, kurš pasaules slavu izpelnījies ar neskaitāmām filmām («I Saw the Devil», «The Good, The Bad and The Weird»). Viņa filmās vienmēr ir figurējusi vardarbība, spriedze un, protams, arī asinis. Savā ziņā arī šī filma nav izņēmums. Šķiet, ka man nedaudz traucēja tas, ka īsti nevar saprast filmas stilu. Tā savā būtībā ir par smieklīgu asa sižeta filmai, bet par nopietnu un asiņainu komēdijai. Sajūta, ka režisors pildīja filmas pasūtītāju vēlmes, domāja par to, lai apmierinātu visus Arnolda Švarcnegera fanus, tomēr vietām ielika epizodes, kuras no sirds patīk pašam režisoram.

Jāpiezīmē, ka Arnoldu Švarcenegeru var nosaukt visādi - par interesantu aktieri, par skarbu aktieri, par uzņēmīgu un centīgu aktieri, tomēr nosaukt par lielisku un tiešām talantīgu nav iespējams. To režisors prasmīgi kompensē ar veiksmīgu aktieru komandu, kurai lielas nozīmes nav, ja neskaita - atbalstīt un kompensēt Dzelzs Ārnija trūkumus un nemākulību.

Kadrs no filmas "Pēdējā sadursme"
Kadrs no filmas "Pēdējā sadursme" Foto: Ekrānuzņēmums no YouTube video

«Pēdējā sadursme» ir vizuāli un humoristiski baudāms ārprāts. Lieliska izklaide, kas ātri aizmirstas. Ja esi Arnolda Švarcenegera fans vai gremdējies siltās atmiņās par laikiem, kad valdīja VHS kasetes un vecie labie «bojeviki», tad šī filma tev noteikti ir jāredz. Godīgi sakot, bez Arnolda Švarcenegera šai filmai nebūtu nekādas jēgas.

Izskatās, ka Silvestra Stalones (Sylvester Stallone) filma «Neiznīcināmie» ir iespaidojusi vecos aktierus. Arnolds Švarcenegers tikko prezentēja «Pēdējo sadursmi». Brūss Viliss (Bruce Willis) šogad demonstrēs jaunāko «Cieto riekstu». Dolfs Lungrēns pierādīs sevi filmā «The Package», nerunājot nemaz par Stethemu, kurš šogad parādīsies vismaz četrās filmās. Pats Stalone drīzumā parādīsies filmā «Bullet to the Head». Atliek vien gaidīt arī visu iemīļotā Čaka Norisa otro jaunības elpu.

Vērtējums: 6.5/10

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu