Skaties filmas «Mammu, es Tevi mīlu» reklāmas rullīti (16)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Jau šomēnes, 21.februārī, kinoteātrī «Forum Cinemas» notiks režisora Jāņa Norda jaunās filmas «Mammu, es Tevi mīlu» pirmizrāde. Filmas producenti - studija «Tanka» publiskojuši filmas reklāmas rullīti (skat. video). Latvijas pirmizrāde filmai notiks uzreiz pēc piedzīvotās pasaules pirmizrādes, jo jau nākamnedēļ spēlfilma «Mammu, es Tevi mīlu» tiks demonstrēta prestižā kino festivāla «Berlinale» konkursa programmā «GenerationKplus», kur cīnīsies par galveno balvu - «Stikla lāci», informēja filmas producente Alise Ģelze.

Festivāls uz pirmizrādi ir oficiāli uzaicinājis filmas radošo grupu - režisoru Nordu, galveno lomu atveidotājus Kristoferu Konovalovu un Vitu Vārpiņu, kā arī filmas producenti Alisi Ģelzi.

«Mammu, es Tevi mīlu»

Spēlfilma «Mammu, es Tevi mīlu» ir dinamisks attiecību trilleris par trīspadsmit gadus vecu Rīgas skolnieku Raimondu un viņa māti. Kāda šķietami nenozīmīga piezīme skolā iesāk piedzīvojumiem bagātu nedēļu Raimonda dzīvē. Raimonds aizbēg no mājām, iekuļas apšaubāmā afērā ar vietējo prostitūtu, nonāk policijas redzeslokā un visbeidzot atrisina samilzušo konfliktu gan ar mammu, gan savu labāko draugu.

Facebook.com/MAMMUESTEVIMILU

Bērnība ir laiks, kad «bailēm ir lielas acis» - pieaugušo acīm šķietami nenozīmīgi notikumi bērna pasaulē spēj iegūt grandiozu nozīmību. Raimonda gadījumā situāciju sarežģī mammas nereti skarbā reakcija. Tāpēc sekas - piezīmi skolā, telefona zvanu no pedagoģes, pazaudētu instrumentu - ir labāk noslēpt, nekā saņemt sodu. Katrs Raimonda mēģinājums sekas slēpt situāciju sarežģī vēl vairāk. Emocionāli grūtā situācijā viņam izdodas gan saglabāt cilvēcisko pašcieņu, gan sasniegt sev labvēlīgu iznākumu. Raimonds pierāda, ka spēj būt pieaudzis.

Galveno varoni Raimondu filmā atveido Kristofers Konovalovs no Cēsīm, savukārt viņa mammas lomā iejutusies aktrise Vita Vārpiņa. Tāpat filmā piedalās aktrise Indra Briķe, Baiba Neja, Matīss Livčāns, Alvis Birkovs un Edgars Samītis. Vairākas svarīgas epizodiskas lomas filmā atveido savas profesijas patiesi pārstāvji - policisti, ārsti, skolotāji, orķestra dalībnieki, kā arī 6.vidusskolas direktors un diriģents Haralds Bārzdiņš.

Jānis Nords

«Mammu, es Tevi mīlu» ir Norda otrā režisētā spēlfilma. 2008.gadā par režisora darbu filmā «Amatieris» viņš ieguva nacionālā kino festivāla «Lielais Kristaps» balvu nominācijā «Gada debija». Nords bijis arī scenāriju autors spēlfilmai «Seržanta Lapiņa atgriešanās», kā arī veidojis īsfilmu «Au Revoir Monkeys» un «Freedom Day». Nords filmai «Mammu, es Tevi mīlu» ir ne tikai režisors, bet arī scenārija autors; filmas operators ir Tobiass Datums. «Mammu, es Tevi mīlu» ir otrā studijas «Tanka» producētā pilnmetrāžas spēlfilma.

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu