Atklāts 63. Berlīnes kinofestivāls

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

7.februārī atklāts 63. Berlīnes kinofestivāls, kas norisināsies līdz 17.februārim. Kinofestivāla konkursa programmā piedalās arī divas filmas no Latvijas - Ēvalda Lāča animācijas filma «Eži un lielpilsēta» un režisora Jāņa Norda veidotā spēlfilma «Mammu, es tevi mīlu». Animācijas filmai dalība šajā festivālā būs arī starptautiskā pirmizrāde, savukārt Norda filmai tā būs pasaules pirmizrāde.

Festivālu atklāja ķīniešu režisora Vonga Kar Vaja jaunākā filma «The Grandmasters».

Šogad Berlīnes festivāla tirgus sadaļā profesionāļiem tiks demonstrēta režisora Aika Karapetjana filma «Cilvēki tur».

Pēdējos gadus Latvija Berlīnes starptautiskajā kinofestivālā piedalījusies ar divām filmām. 2012.gadā starptautiskajā Berlīnes filmu festivālā konkursa sadaļā «Generation Kids» pirmizrādi piedzīvoja pilnmetrāžas animācijas filma «Lote un Mēness akmens noslēpums» un Jāņa Cimermaņa īsmetrāžas animācijas filma «Korida».

Arī 2011.gadā Latviju festivālā pārstāvēja divas filmas - režisora Kaspara Gobas dokumentālā filma «Homo@lv» tika iekļauta «Panorama» skatē, bet režisores Daces Rīdūzes animācijas filma «Zīļuks» tika demonstrēta «GenerationKplus» programmā.

Džeina Fonda
Džeina Fonda Foto: REUTERS/ScanPix

Savukārt vēl pirms gada, 2010.gadā, jau trešo reizi ar savu filmu Berlināles konkursa programmā piedalījās režisors Nils Skapāns, festivālam piedāvājot animācijas filmu «Burvīga diena». Pirmo reizi festivālā piedaloties ar filmu «Lidojam?!», Skapāns 1995.gadā saņēma bērnu žūrijas lielo balvu.

2009.gadā festivāla konkursa programmā bērniem «GenerationKplus» tika iekļauta režisora Reiņa Kalnaella animācijas īsfilma «Kad āboli ripo», kas festivālā piedzīvoja pasaules pirmizrādi.

Berlīnes starptautiskais kinofestivāls ir viens no svarīgākajiem kinofestivāliem pasaulē. Festivālā tiek izrādītas līdz pat 400 filmām, aptuveni 20 filmas sacenšas par festivāla galvenajām balvām - «Zelta lāci» un «Sudraba lāci».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu