Animācijas filma «Eži un lielpilsēta» iegūst balvu filmu festivālā Birmingemā (10)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ēvalda Lāča animācijas filma «Eži un lielpilsēta» ieguvusi «Colour Box» balvu «Flatpack» filmu festivālā Birmingemā, Lielbritānijā, pavēstīja Latvijas filmu nozares informācijas vadītāja Astra Spalvēna.

Animācijas filmu pēc panākumiem Berlīnes kinofestivālā, kur tā ieguva žūrijas balvu, kā arī bērnu žūrijas diplomu, plānots izrādīt arī bērnu filmu festivālos Kanādā, Itālijā, Norvēģijā un citur.

«Filmu labprāt izrādām visur, kur vien par to interesējas, un interese tiešām ir liela. Tomēr saņemt balvu vienmēr ir notikums – un šoreiz arī pārsteigums. Es to uztveru kā pateicību par darbu – visai «Animācijas Brigādes» studijai,» sacīja filmas režisors Lācis.

Tuvākajā laikā «Eži un lielpilsēta» tiks izrādīti arī visā Latvijā bērnu filmu programmas «Eži, rūķi, lupatiņi» ietvaros. Patlaban filma jau skatāma Daugavpilī un Rīgā, drīzumā – arī Siguldā.

Animācijas filma «Eži un lielpilsēta» ir stāsts par zvēru spēju izdzīvot lielpilsētā. Kad zvēri atmostas no ziemas miega un atklāj, ka viņu apdzīvotā meža vietā uzcelta lielpilsēta, ikviens saprot, ka jāmeklē jaunas izdzīvošanas iespējas. Ežiem ir padomā kāds plāns, kā atgūt mežu.

Filma tapusi studijā «Animācijas Brigāde», kurā operators, scenārija autors un režisors Lācis strādā jau kopš 1998. gada. Viņa režijā tapušas filmas «Jaunā suga» (2008) un «Ledus pavēlnieks» (2009), kuras saņēmušas arī starptautisku atzinību.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu