Svētku dienās pašmāju jaunākais kino bez maksas (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtinš Otto

Jau devīto gadu 4. maijā Latvijas filmu maratons notiks Rīgā, kinoteātrī «Splendid Palace», bet jau otro reizi tas norisināsies vēl astoņās Latvijas pilsētās. Vienas dienas laikā vairākos seansos skatītājiem bez maksas būs iespēja redzēt jaunākās Latvijā tapušās filmas; svētku programma katrai pilsētai sastādīta īpaši.

Lai arī iepriekš jau izrādītas, svētku dienās daudzviet vēlreiz varēs noskatīties Jāņa Norda godalgoto filmu «Mammu, es tevi mīlu», kā arī Aigara Graubas patriotiski iedvesmojošo darbu «Sapņu komanda 1935». Savukārt vairākas reģionālās pirmizrādes piedzīvos Ināras Kolmanes pērn pabeigtā krāšņā un mistiskā pasaka pieaugušajiem «Mona».

Bērniem paredzētajā animācijas seansā iekļauta arī Berlīnes kinofestivālā godalgotā Ēvalda Lāča leļļu filma «Eži un lielpilsēta», kā arī divas pavisam jaunas, līdz šim vēl nerādītas multenes – Nila Skapāna «Kaķis maisā» un Edmunda Jansona «Kora turneja» – komisks stāsts par to, kā zēnu koris no Latvijas dodas turnejā uz Seulu.

Jelgavā un Ventspilī būs iespēja redzēt arī Vladimira Leščova slaveno un daudzkārt festivālos godalgoto animācijas filmu pieaugušajiem «Villa Antropoff», kā arī Kristīnes Želves dokumentālo filmu «Fedja» par latgaļu izcelsmes somu režisoru Teuvo Tulio.

Daudzsološs ir Latvijas Kultūras akadēmijas studentu seanss, kurā iekļautas gan dokumentālās, gan spēles īsfilmas. Maratona organizētāji uzskata, ka programmai izvēlētās studentu filmas ir gana profesionālas, tāpēc pelnījušas izrādīšanu uz lielā ekrāna. Jo īpaši izceļamas filmas «Četri mielasti» (režisore Liene Linde), un «Gvido pēdējais uzaicinājums» (režisors Ingus Drulle), abās filmās piedalās arī populāri aktieri – Baiba Broka, Jānis Skanis, Lāsma Kugrēna, Varis Vētra un citi.

www.facebook.com/pages/Latvijas-Filmu-maratons

Latvijas Filmu maratons sāksies 3. maijā Ventspilī un turpināsies 4. maijā Rīgā, Valmierā, Liepājā, Kuldīgā, 5. maijā Jelgavā, Cēsīs, Siguldā un 18. maijā Jēkabpilī.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu