Venēcijas kinofestivāla žūriju vadīs Bernardo Bertoluči

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Venēcijas kinofestivāla žūriju šogad vadīs «Oskara» balvas laureāts Bernardo Bertoluči (Bernardo Bertolucci), ceturtdien paziņoja pasākuma rīkotāji. 72 gadus vecais Bertoluči uzņēmis tādas augstu novērtētas filmas kā «Last Tango in Paris» («Pēdējais tango Parīzē») un «The Last Emperor» («Pēdējais imperators»).

«Tikai nedaudzi režisori spēj savienot savu lielo pieredzi ar kinematogrāfijas tagadnes izprašanu,» paziņoja festivāla direktors Alberto Barbera, raksturojot režisoru kā «vienu no ietekmīgākajiem kino vēsturē».

Venēcijas kinofestivāla žūriju Bertoluči ir vadījis jau 1983.gadā.

Bertoluči sacīja, ka filmu festivāls «izzondē vismīklaināko pasaules valstu noslēpumainākās kino jomas».

Bertoluči karjera iesākās 1961.gadā, kad viņš ar kinorežisoru Pjēru Paolo Pazolīni uzņēma filmu «Accatone». Viņa pēdējā kinolente «Me and You» iznāca pagājušogad.

«Pēdējais imperators» 1987.gadā ieguva deviņas «Oskara» balvas un joprojām ir vienīgā itāļu filma, kas ieguvusi prestižo apbalvojumu kategorijā «Labākais režisors».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu