Neizdevušās paģiras - sliktas paģiras (49)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

«Paģiras» ir atgriezušās. Triloģijas noslēgums jau redzams uz mūsu kino ekrāniem. Galvenās lomas Toda Filipsa filmā atveido tie paši aktieri, kurus par zvaigznēm padarīja abas iepriekšējās «Paģiru» filmas - Bredlijs Kūpers (Bradley Cooper), Zaks Galifianakis (Zach Galifianakis), Eds Helmss (Ed Helms) un Džastins Barta (Justin Bartha). Uz ekrāniem atgriezies arī aktiera Kena Jonga (Ken Jeong) varonis.

Paģiras nav patīkamas, bet sliktas paģiras ir pavisam nepatīkamas.

Apraksts. Komēdijas episkajā noslēgumā četri draugi nedodas uz vecpuišu ballīti. Kas varētu noiet greizi? Bet, ja runa ir par šo «vilku baru», notikt var jebkas.

Pārdomas: Tods Filips arī kļūdās, šajā triloģijā otro reizi, bet šoreiz tā pamatīgi. Nevienam nav noslēpums, ka pirmā daļa bija vienkārši izcila. Komēdiju žanrs bija izslāpis pēc kaut kā tāda. Otrā daļa nebija slikta, bet kļūda bija tajā, ka visi joki bija tieši tie paši, ideja identiska un pamainīta tikai vide, kurā tā uzņemta. Diemžēl trešā daļa ir vēl ļaunāka. No iepriekšējajām daļām ir laikam ar zobu bakstāmajiem izvilkti kaut kādi notikumi, pavirši salikti kopā iespraužot pa vidu gangsterus, mēģinot radīt asa sižeta komēdiju. Sanāca ne šis, ne tas. Tipisks cache-grab gabals.

Kadrs no filmas "Paģiras 3"
Kadrs no filmas "Paģiras 3" Foto: Ekrānuzņēmums no YouTube video

Šajā daļā draugu bars ved visiem iemīļotā Zaka Galifianakisa atveidoto Alenu uz rehabilitācijas centru, jo viņa uzvedība kļūst aizvien sliktāka un nekontrolējamāka. Nepietiek ar to, ka viņš braucot norauj tikko nopirktai žirafei galvu un izrausa masveida auto avārijas miljonu vērtībā, viņš arī pasūta trīs mājas tālāk savu tēvu, kurš par to visu maksā. Tēvs neiztur un aiziet pie dieviem. Visi saprot, kā kaut kas ir jālabo. Tik tālu viss ok, bet tālāk sākas pilnīgi neloģisks, samocīts un, atklāti runājot, pilnīgi stulbs stāsts.

Savelkot kopā dažādas situācijas no iepriekšējiem stāstiem, iepinot sižetā it kā svarīgus notikumus no pirmajām divām filmām, filmas veidotāji izveidoja trešo filmu. Izmantojot ļoti lētus un pat banālus trikus, piemēram, pilnīgi bez jēgas iepinot atsauci uz lielisko filmu «The Shawshank Redemption».

Lēti triki, pavirši joki, brīžiem šķiet, ka seksuāli transmisīvās slimības ir smieklīgākas par šo filmu.

Aktieri bija briesmīgi, izņemot Zaku Galifianakisu, kurš uzturēja sev pierasto līmeni. Pārējie nepārliecināja, slinkoja un neturēja līdz. Līdz ar to visa atbildība palika viņam, kas īsti nenostrādā. Turklāt kā var būt filma «Paģiras» bez paģirām? Kur, pie velna, ir paģiras? Kur kārtīgs uzspēlēts kodiens un paģiras? Tikpat labi «Gredzenu pavēlnieka» noslēdzošajā triloģijas daļā visus aktierus varētu aizstāt smurfi.

Kā jau ierasts, filmā ir daudz smagu, vulgāru joku, tāpēc mazos bērnus un inteliģentās omītes atstājam mājās. Bet labāk paši paliekam mājās un gaidām, kad šo filmu rādīs vietējās televīzijas. Katrā ziņā naudu tērēt nav vērts. Visas lieliskākas epizodes redzamas kino rullītī, nekā jauna filmā neredzēt.

Vērtējums: 4.5/10

Komentāri (49)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu