Venēcijas kinofestivālā Latviju pārstāvēs kinoblogere Paula Laurinoviča

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauma Kalniņa

«Splendid Palace» blogere Paula Laurinoviča uzvarējusi starptautiskajā jauno kinoblogeru konkursā «28 Times Cinema» un augusta beigās dosies uz Venēcijas kinofestivālu, kur pārstāvēs Latviju starptautiskajā jauno kritiķu žūrijā, pavēstīja «Rīgas nami» sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Pētersone.

Kinoblogeru konkurss nu jau ceturto reizi sadarbībā ar «Europe Cinemas» notika vienlaikus 28 Eiropas valstīs, dodot iespēju jaunajiem blogeriem no dažādām Eiropas valstīm iepazīties ar pasaules vecākā kinofestivāla darba kārtību, klātienē tikties ar pasaulē zināmiem režisoriem un producentiem, baudīt festivāla filmas, kā arī kopā ar atzītiem kino ekspertiem diskutēt par tajās redzēto.

Saskaņā ar konkursa noteikumiem «28 Times Cinema» konkursam varēja pieteikties ikviens jaunietis vecumā no 18 līdz 25 gadiem, kas interesējas par kino, teicami pārvalda angļu valodu un raksta kino recenzijas.

Nacionālās atlases žūrijas komisijā bija kinokritiķe Daira Āboliņa, «KDi» galvenā redaktore, kinokritiķe Dita Rietuma, kinorežisors un producents, spēlfilmas «Amaya» autors Māris Martinsons, Rīgas vicemērs, «Rīgas namu» kapitāldaļu turētāja pārstāvis Andris Ameriks, «Rīgas namu» valdes priekšsēdētāja Vineta Verika un kino eksperts un radio cilvēks Vladis Goldbergs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu