Citplanētieši zemi ieņems no okeāna (38)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Režisora Giljermo del Toro («Pāna labirints», «Ellespuika») filma «Pacific Rim: Uzbrukums zemei» jau nonākusi mūsu kinoteātros un Latvijā to jau paspējuši noskatīties vai kā 3050 cilvēki.

Nodzīvot divas stundas divpadsmitgadīga puikas fantāzijas pasaulē? Nekādu problēmu!

Apraksts: Kad no okeāna dzīlēm iznirst briesmīgu monstru leģions - Kaijū, aizsākas nebeidzams karš, kurš prasa miljoniem cilvēku dzīvības un izsūc cilvēces resursus. Cīņai ar Kaijū tiek radīti īpaši ieroči - milzu roboti jēgeri, kurus sinhroni vada divi piloti ar neironu saitē saslēgtiem prātiem. Tomēr arī jēgeri izrādās bezspēcīgi nežēlīgā leģiona priekšā. Cilvēce ir gandrīz iznīcināta un vienīgie, kas vēl varētu ļaudis glābt, ir kāds izbijis pilots un nepieredzējusi praktikante, kuriem tiek uzticēta savu laiku nokalpojušā milzu robota jēgera vadība. Abi cīnītāji kļūst par cilvēces vienīgo cerību tuvojošās apokalipses priekšvakarā.

Pārdomas: Kas notiek, kad gudrs un ļoti talantīgs režisors, kurš jau iepriekš sevi pieradījis ar daudz lieliskām filmām, saņem budžetu teju lielāku, par visu savu iepriekšējo filmu naudām kopā ņemot? Tieši tā, viņš piepilda savu bērnības sapni! Giljermo del Toro ar «Pacific Rim: Uzbrukumu zemei» ir atklājis visu, ko viņš bērnībā un jaunībā ir vēlējies redzēt, pieredzēt un parādīt citiem cilvēkiem.

Stāsts ir vienkāršs, pienāk diena, kad no okeāna dzelmēm iznirst milzīgs monstrs un atstāj aiz sevis tādus grautiņus, ka maz neliekas. Ar šo briesmoni (Kaijū) tikt galā prasīja milzīgas pūles un resursus, nemaz nerunājot par zaudējumiem, ko tas radīja. Diemžēl, pēc pavisam neilga laika posma uzradās jauns monstrs, atstājot aiz sevis vēl ļaunākas sekas. Pasaulei beidzot pielec (kāds brīnums), nav jēgas vairs karot un strīdēties savā starpā, jāliek galvas kopā un jārada ierocis vai vismaz cienīgs pretinieks, tā salīdzinoši neilga laika periodā tiek radīti milzu roboti (Jēgeri), kurus gan vadīt var tikai divi piloti. Tā arī viss sākas.

Foto: publicitātes

Šī ir «tipiska» Holivudas filma, bet gatavota ļoti precīzi pēc lieliskas receptes.

Viennozīmīgi var apgalvot, ka šī ir viena no labākajām vasaras filmām.

Vai tajā ir kaut kas īpašs? Nē un jā. Tā pasniegta vienkārši, ar pilnīgi klišejiska stāsta bāzi, bet perfektu izpildījumu. Kurš gan bērnībā nav spēlējies ar mantā un iztēlojies, ka vadītu lielus robotus, dotu pa muti sliktajiem briesmoņiem ar milzu kuģi rokās, turklāt, tas viss notiktu skaļi un vareni? Šī filma «Pacific Rim: Uzbrukums zemei» pilnīgi ievelk jauna zēma fantāzijas pasaulē un ļauj tur uzkavēties pāris stundas izbaudīt šos fantāzijas augļus. Un šī filma ir lieliska izklaide, ne mirkli nepaliek garlaicīgi, jo filmas veidotāji lieliski apzinās, ko vēlas šīs filmas mērķauditorija redzēt. Milzu kautiņus, grautiņus un prātīgu humoru. Nekā cita arī te meklēt nevajag.

Par aktieriem diži runāt nav jēgas. Neviens nespēlē slikti, neviens arī neizceļas ne ar ko īpašu. Galvenais varonis, kuru atveido Čārlijs Hanams (Charlie Hunnam) ir labs, bet filma nav laba pateicoties viņam. Ja kāds no aktieru sastāva būtu pieminēšanas vērti un tiešām paliks atmiņā, tie ir divi trakie zinātnieki, kurus atveido Čārlijs Dejs (Charlie Day), Borns Gormans (Burn Gorman) un Kaijū gaļas melnā tirgus šiška Rons Perlmans (Ron Perlman).

«Pacific Rim: Uzbrukums zemei» tu redzēsi jebko, ko kā žanra fans jebkad esi sapņojis. Roboti, citplanētieši, kautiņi, humors un lieliska izklaide. Šis ir tiešām izcils popkorna grāvējs! Ja skatīties tad viennozīmīgi un tikai uz kino ekrāniem, lai varētu izbaudīt filmu uz visiem simts procentiem! Ņem līdzi draugus, paziņas, ģimenes locekļus un atpūties baudot lielisku fantastikas žanra asa sižeta filmu. Par 3D runājot, atšķirībā no «Iron Man 3», « World War Z» vai « Man Of Steel» šī filma sevi nepazemo. 3D ir ļoti pieņemams un netraucējošs.

Vērtējums: 8.5/10





Komentāri (38)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu